У Польші тестують ліки від коронавірусу

У Польші тестують ліки від коронавірусу

10:36,
24 Вересня 2020
2288

У Польші тестують ліки від коронавірусу

10:36,
24 Вересня 2020
2288
У Польші тестують ліки від коронавірусу
У Польші тестують ліки від коронавірусу
Автори:
В основі ліків — плазма крові осіб, які вилікувалися від COVID-19.

Польська компанія Biomed з Любліна оголосила про створення перших у світі ліків від коронавірусу на основі плазми крові осіб, які вилікувалися від COVID-19. Про на пресконференції повідомили представники Biomed та Сенату Польщі, пише Укрінформ.

«23 вересня завершився етап виробництва ліків, в результаті чого виготовлено понад три тисячі ампул імуноглобуліну проти SARS-CoV-2, які після завершення досліджень на предмет вимог якості, зокрема стабільності продукту, буде передано для клінічних досліджень», — повідомив голова правління Biomed Марцін Піруг.

Виробництво препарату розпочалося 18 серпня. Для виробництва цієї партії використано 150 літрів крові осіб, які вилікувалися від COVID-19. Найбільше здали шахтарі з Сілезького вугільного басейну.

Подальші клінічні дослідження ліків проти коронавірусу відбуватимуться у лікувальних закладах Варшави, Любліна, Битома і Білостока. Загалом ліки буде випробувано на 400 пацієнтах.

Як стверджують у компанії Biomed, якщо клінічні дослідження пройдуть успішно, то Польща буде першою країною у світі, яка матиме ефективні ліки від коронавірусу.

Член правління Biomed Пьотр Фіц закликав поляків, які вилікувалися від COVID-19, здавати кров, оскільки без необхідної плазми виробництво ліків неможливе.

Сенатор Гжегож Челей підкреслив, що Польща першою у світі виготовила ліки від коронавірусу. Препарат ще не має назви, тож громадяни можуть пропонувати свої варіанти.

Він звернув увагу, що лікування COVID-19 плазмою крові одужалих затверджено ВООЗ, МОЗ Польщі, управлінням з продовольства і медикаментів США (FDA).

У Польщі не виключають, що після успішних клінічних досліджень ліки будуть допущено до реалізації у прискореному «епідеміологічному» режимі.

Нагадаємо, шведсько-британська компанія AstraZeneca, що розробляє вакцину від COVID-19 спільно з Оксфордським університетом, повідомила про відновлення випробування вакцини. Випробування відновили після того, як незалежна комісія підтвердила безпечність вакцини, провівши розслідування захворювання одного з учасників випробувань.

Фото: Unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду