Коронавірус, свинка Пеппа та як вийти заміж. Що шукали українці в Google у 2020 році

Коронавірус, свинка Пеппа та як вийти заміж. Що шукали українці в Google у 2020 році

14:30,
8 Грудня 2020
2606

Коронавірус, свинка Пеппа та як вийти заміж. Що шукали українці в Google у 2020 році

14:30,
8 Грудня 2020
2606
Коронавірус, свинка Пеппа та як вийти заміж. Що шукали українці в Google у 2020 році
Коронавірус, свинка Пеппа та як вийти заміж. Що шукали українці в Google у 2020 році
У 2020 році українці найбільше цікавились, що таке коронавірус і як пошити медичну маску.

У 2020 році користувачі інтернету в Україні найбільше цікавились пандемією коронавірусу, а також іншими поняттями пов’язаними з COVID-19. Наприклад, люди цікавились, що таке пандемія, локдаун, карантин вихідного дня, як пошити маску, як зробити антисептик для рук тощо. Про це на презентації підсумків року розповів Дмитро Шоломко.

«Цьогоріч результати пошуку були дещо очікуваними, адже пандемія коронавірусу зачепила усіх нас. Разом з тим, люди продовжують цікавитись й іншими моментами. Наприклад, як вийти заміж і чому горить Австралія», - відмітив він.

Разом з тим, запити дещо відрізнялись залежно від місяця і пори року. Наприклад, на початку 2020 року українці найбільше цікавилися, що таке «коронавірус», «коронавірус в Україні» та «коронавірус, рекомендації». Однак у червні на перше місце серед запитів потрапив російський актор Михайло Єфремов, якого звинувачують в смертельному ДТП. У липні українців цікавились парадом планет, а у серпні - Лігою Чемпіонів. У жовтні українців цікавив бій Ломаченко-Лопес, а у листопаді - вибори у США.

«Вважаю, що це дуже добре, що українців цікавляться світовою політикою. Взагалі цього року в топ найпопулярніших постатей потрапили багато політиків. Серед них - Олексій Навальний, Джо Байден, Олександр Лукашенко, Дональд Трамп. Такого ми не спостерігали раніше», - відмітив директор Microsoft  

Повністю список найпопулярніших запитів 2020 року в Україні виглядає так (запити наведені мовою оригіналу).

У категорії «Найпопулярніші запити» в топі «коронавирус», «коронавирус рекомендации», «выборы в США». Також в десятку найпопулярніших запитів потрапило шоу «Холостячка» та сервіс ZOOM.

Трійку переможців у категорії «Персона року» очолили Олексій Навальний, Джо Байден та Олександр Лукашенко.

Серед «Втрат року» українців найбільше цікавились російським актором Борисом Клюєвим, баскетболістом Кабі Брайантом та сатириком Михайлом Жванецьким.

Як відмітив Дмитро Шоломко, для нього результати у цій категорії були несподіваними. «Можливо, це можна пояснити тим, що Клюєв помер від коронавірусу», - припустив він.

Найпопулярнішим фільмом 2020 року було «Зараження», а на другому місці - «Малефісента 2». Серед серіалів лідирує «Паперовий будинок» та «Cпіймати Кайдаша». Популярний серіал про шахи «Хід королеви» лише на 5 місці.

В Google відмічають зміну тенденцій у цій категорії, адже раніше в топах серіалів були переважно російські. Це пояснюють тим, що через епідемію коронавірусу і локдаун все більше українців відкрили для себе стрімінгові сервіси.

Серед найпопулярніших шоу - «Холостячка» та «Холостяк». Також в топ-10 потрапила церемонія нагородження «Оскар 2020».

Серед покупок року лідирує медична маска та пульсоксиметр. iphone 12 лише на четвертому місці.

У категорії «Що таке» українці найбільше цікавилися, що таке «коронавірус», «локдаун» та «пандемія». А в категорії «Як?» шукали, як пошити маску та зробити антисептик.

У категорії «Чому» найбільше цікавились, чому горить Австралія, росте долар і не можна дарувати годинники.

Найпопулярнішою книгою 2020 року виявилась «Маленькі жінки» Луїзи-Мей Олкотт. «Відьмак» Анджея Сапковського лише на четвертому місці.

 

Нагадаємо, у 2020 році українські користувачі на YouTube найбільше дивилися розважальний і пізнавальний контент, а також інтерв'ю відомих людей. У десятку найпопулярніших відео потрапило інтерв'ю Андрія Богдана Дмитру Гордону, а також сюжет про острів Балі c каналу Антона Птушкіна про подорожі.

Фото: Google

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду