ms.detector.media
MediaSapiens
29.10.2020 18:08
Президент наклав вето на закон про електронні комунікації
Президент наклав вето на закон про електронні комунікації
Законопроєкт мав замінити попередній закон «Про телекомунікації» від 2004 року.

Президент України Володимир Зеленський не підписав законопроєкт № 3014 про електронні комунікації, направивши його на доопрацювання. Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

Документ визначає повноваження держави щодо управління та регулювання діяльності у сфері електронних комунікацій. Він встановлює права, обов'язки та засади відповідальності фізичних і юридичних осіб, які беруть участь у даній діяльності або користуються електронними комунікаційними послугами.

Mediasapiens звернувся за коментарем до одного з авторів законопроєкту №3014, народного депутата від фракції «Слуга народу» Олександра Федієнка.

«Мені не відомо, чому президент ветував закон. Ми працюємо далі, життя не закінчується. Я не знаю, чи буду продовжувати роботу над  законопроєктом. Для цього треба ознайомитись з зауваженнями», - стверджує Федієнко. 

Нагадаємо, законопроєкт був прийнятий у другому читанні на засіданні парламенту 30 вересня. Його підтримали 260 народних депутатів.

Робота над документом тривала майже два роки – до закону подали близько тисячі правок, понад триста за них врахували. Він мав набути чинності з 1 січня 2022 року. До цього часу мали б ухвалити низку підзаконних актів, які мають сприяти його реалізації.

Законопроєкт мав замінити попередній закон «Про телекомунікації» від 2004 року. За 16 років до нього було внесено десятки правок і доповнень. Мобільні оператори вважають, що він морально застарів і потребував заміни.

Фото: Офіс Президента

ms.detector.media