ЄС покарає Бельгію за повільний інтернет

ЄС покарає Бельгію за повільний інтернет

17:04,
9 Липня 2019
2568

ЄС покарає Бельгію за повільний інтернет

17:04,
9 Липня 2019
2568
ЄС покарає Бельгію за повільний інтернет
ЄС покарає Бельгію за повільний інтернет
Автори:
Бельгію зобов’язали виплачувати 5 тисяч євро за добу, доки там не виконають прийняту у 2014 році директиву щодо розгортання швидкого інтернету.

У Європейському суді прийняли рішення зобов’язати Бельгію виплачувати штраф у розмірі 5 тис. євро на день доти, поки країною повністю не буде виконана європейська директива про розгортання швидкого інтернету у Брюссельському столичному регіоні. Про це повідомляє «Європейська правда».

У 2014 році Європейський парламент і Рада ЄС ухвалили спільну директиву, яка має стимулювати розгортання високошвидкісних мереж електронного зв'язку. Цією директивою встановили також мінімальні вимоги, які стосуються будівельних робіт і потрібної для цього інфраструктури. Держави-члени ЄС мали впровадити директиву у своє національне законодавство не пізніше 1 січня 2016 року.

Повідомляється, що у Бельгії цього не зробили. За неспроможність Брюсселя зробити це Європейська комісія подала в суд на Бельгію ще два роки тому.

Спершу з Бельгії хотіли стягувати добовий штраф в розмірі 54 639 євро, але згодом скоротили свою вимогу. Своїм рішенням Суд постановив, що Бельгія не виконала зобов'язань за директивою.

«Суд, оцінивши серйозність і тривалість порушення, зобов'язує Бельгію виплатити комісії, починаючи з дати винесення рішення і доки ця держава-член не припинить порушення, щоденний штраф у розмірі 5 тисяч євро»,— йдеться у рішенні суду, пише «Європейська правда».

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Зеленський затвердив план дій по покращенню якості інтернету в селах.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду