Трамп применшив небезпеку коронавірусу, «щоб не сіяти паніку» – ЗМІ

Трамп применшив небезпеку коронавірусу, «щоб не сіяти паніку» – ЗМІ

13:28,
11 Вересня 2020
1868

Трамп применшив небезпеку коронавірусу, «щоб не сіяти паніку» – ЗМІ

13:28,
11 Вересня 2020
1868
Трамп применшив небезпеку коронавірусу, «щоб не сіяти паніку» – ЗМІ
Трамп применшив небезпеку коронавірусу, «щоб не сіяти паніку» – ЗМІ
Автори:
На сьогодні США знаходяться на першому місці в світі за кількістю смертей від коронавірусу – від хвороби померли 191 тисяча американців.

Президент США Дональд Трамп ще з самого початку знав і навмисне применшував небезпеку коронавірусу, «щоб не сіяти паніку». Це випливає з інтерв'ю, яке Трамп дав американському журналісту Бобу Вудворду для його книги «Лють» («Rage»), яка надійде в продаж 15 вересня. Ця книга є продовженням його книги «Страх. Трамп у Білому домі», яка вийшла 2018 року, повідомляє CNN.

Як пише Вудворт, Трамп ще на початку лютого знав, що коронавірус смертельно небезпечний, але переконував американців, що все під контролем. За повідомленням Вудворта, 28 січня в Білому домі відбулась надсекретна нарада, на якій радник президента з питань національної безпеки Роберт О'Брайен заявив, що коронавірус стане найбільшою загрозою національній безпеці США за весь президентський термін Трампа. Заступник О'Брайена Метт Поттінгер заявив, що коронавірус може бути так само небезпечний, як епідемія іспанського грипу в 1918 році, яка забрала життя 50 мільйонів людей, в тому числі 675 тисяч американців.

7 лютого о інтерв'ю Вудворду Трамп назвав коронавірус «смертельною штукою», яка в п'ять разів небезпечніша за грип. При цьому публічно 10 лютого Трамп заспокоював своїх прихильників в Нью-Гемпширі: «В теорії, до квітня, коли трохи потеплішає, [коронавірус] чудесним чином зникне. Я сподіваюсь, що так і буде»

24 лютого Трамп заявив, що коронавірус в США «багато в чому під контролем». 9 березня президент порівняв вірус з грипом, зазначивши, що «ми ніколи не закривали країну через грип».

При цьому 19 березня Трамп зізнався Вудворду, що навмисно применшує небезпеку вірусу. «Я хотів завжди применшити його значення. Я досі це роблю, тому що не хочу викликати паніку», – сказав президент США. 

Після публікації цитат з книги Вудворда проти Трампа піднялася нова хвиля критики. На сьогодні США знаходяться на першому місці в світі за кількістю смертей від коронавірусу. Станом на 10 вересня від цієї хвороби померло 191 тисяча американців.

На думку експертів, США сильно настільки сильно постраждали від пандемії в тому числі через позицію Трампа. Публічно применшуючи небезпеку COVID-19, він посилав сигнал суспільству, що хвилюватися нема про що. Це призвело до того, що держоргани не поспішали з організацією тестування, а звичайні американці не вважали за потрібне істотно змінювати свій спосіб життя, щоб захиститися від інфекції.

Кандидат від Демократичної партії і головний конкурент Трампа на виборах президента Джо Байден назвав замовчування правди про коронавірус «смертельною зрадою американського народу».

Об’єктом критики став і автор книги Вудворд – за те, що не повідомив про небезпеку хвороби ще в лютому чи березні. Сам Вудворт пояснив, що, коли Трамп в лютому розповідав йому про небезпеку коронавірусу, він не знав джерел цієї інформації і не довіряв словами президента.

Нагадаємо, суддя штату Нью-Йорк видав тимчасовий заборонний наказ проти книги племінниці президента США Дональда Трампа, психолога Мері Трамп.

Книга під назвою «Занадто багато і ніколи не вистачає. Як моя сім'я створила найнебезпечнішу людину в світі» містить подробиці про сімейні стосунки нинішнього президента.

Фото: Unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду