На деяких поверхнях коронавірус може жити до 28 днів  — дослідження

На деяких поверхнях коронавірус може жити до 28 днів — дослідження

11:40,
12 Жовтня 2020
2335

На деяких поверхнях коронавірус може жити до 28 днів — дослідження

11:40,
12 Жовтня 2020
2335
На деяких поверхнях коронавірус може жити до 28 днів  — дослідження
На деяких поверхнях коронавірус може жити до 28 днів  — дослідження
Автори:
До чотирьох тижнів вірус живе на банкнотах, склі та нержавіючій сталі.

Коронавірус SARS-Cov-2, який викликає захворювання COVID-19, на деяких поверхнях може жити 28 днів. Наприклад, на паперових та полімерних банкнотах, на склі та на нержавіючій сталі. Про це йдеться в дослідженні австралійського Державного об'єднання наукових і прикладних досліджень (CSIRO).

Дослідники вирішили з’ясувати, як довго вірус може зберігатися на різних поверхнях, щоб оцінити ризики його передачі. Одне з попередніх досліджень показало, що вірус може жити на банкнотах і склі протягом двох-трьох днів і до шести днів на нержавіючої сталі. За іншими даними, вірус може зберігатися на нержавіючої сталі від трьох днів до двох тижнів.

Автори нового експерименту створили сприятливі лабораторні умови для коронавірусу. Дослідження проводили в темному приміщенні, оскільки ультрафіолет впливає на вірус при температурі 20 градусів за Цельсієм. На деяких поверхнях в таких умовах вірус жив 28 днів. Але за більш високих температур, наприклад, при 40 градусах за Цельсієм вірус на бавовняній тканині гинув за 24 години, на інших поверхнях - протягом 48 годин.

Однак не всі дослідники позитивно оцінили дослідження австралійських колег. На думку колишнього голови Центру вивчення застуди Кардифського університету Рона Екклза, такі дослідження викликають «непотрібний страх у суспільства». Він зазначив, що вірус потрапляє на поверхні за допомогою слизу, коли людина чхає, кашляє або доторкається до них брудними руками, але в цьому дослідженні людський слиз не використали як засіб поширення вірусу.

Нагадаємо, Європейська комісія затвердила ще один, третій контракт з фармацевтичною компанією Janssen Pharmaceutica NV, яка входить до групи компаній Janssen Johnson & Johnson, щодо закупівлі вакцини проти COVID-19. У випадку, якщо вакцина виявиться безпечною і ефективною проти COVID-19, договір дозволить державам-членам закуповувати вакцину для 200 мільйонів осіб. 

Фото: Pixabay

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
паша
12:01 / 12.10.2020
классную штуку китайцы сообразили
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду