Кіберспорт визнали офіційним видом спорту в Україні

Кіберспорт визнали офіційним видом спорту в Україні

18:57,
7 Вересня 2020
2372

Кіберспорт визнали офіційним видом спорту в Україні

18:57,
7 Вересня 2020
2372
Кіберспорт визнали офіційним видом спорту в Україні
Кіберспорт визнали офіційним видом спорту в Україні
Автори:
Новий статус дозволить організовувати міжнародні турніри з кіберспорту в Україні і збільшить надходження до держбюджету.

Кіберспорт офіційно визнали видом спорту в Україні. Про це в Facebook повідомив заступник міністра цифрової трансформації Олександр Борняков.

«Щойно таке рішення було прийнято на засіданні Комісії з визнання виду спорту в Україні. Для нашої країни це історичний момент, адже кіберспорт – це вже давно не просто «стрілялки», а фундаментальний елемент сучасної цифрової культури. Ним захоплюються близько 600 мільйонів людей, серед яких і мільйони українців», - заявив заступник міністра.

Він додав, що в Україні висока культура кіберспорту і сильні гравці, а українські команди часто перемагають на міжнародних турнірах.

На думку Борнякова, отримання офіційного статусу кіберспорту дозволить організовувати великі міжнародні турніри в Україні, стимулювати ринок розробок цифрових ігор, а також збільшить надходження до державного бюджету.

Нагадаємо, готель «Дніпро» у Києві перетворять на перший в світі готель для кіберспорту Esports Ready Hotel.  Реконструкція будівлі буде тривати 1,5-2 роки та коштуватиме $20 млн. Про це повідомив новий власник готелю Олександр Кохановський. Разом з партнерами та інвесторами, він придбав 15 липня готель «Дніпро» на аукціоні за 1,11 млрд гривень.  

Фото: Unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду