Мінветеранів розглядає кіберспорт як спосіб реабілітації ветеранів

Мінветеранів розглядає кіберспорт як спосіб реабілітації ветеранів

10:42,
11 Листопада 2020
1262

Мінветеранів розглядає кіберспорт як спосіб реабілітації ветеранів

10:42,
11 Листопада 2020
1262
Мінветеранів розглядає кіберспорт як спосіб реабілітації ветеранів
Мінветеранів розглядає кіберспорт як спосіб реабілітації ветеранів
Автори:
У світі кіберспортом захоплюються 600 млн осіб, в тому числі й мільйони українців.

Міністерстві у справах ветеранів України розглядає кіберспорт як один з інструментів повернення учасників бойових дій до звичайного соціуму. Про це заявив сказав заступник міністра у справах ветеранів України Ігор Безкаравайний, пише «Укрінформ».

«Кіберспорт як дисципліна увірвався в український інформаційний простір нещодавно. Ветеранська спільнота виявилася зацікавленою до цього напрямку роботи. Ми з колегами подумали і вирішили, що можна проекспериментувати з цим напрямком і спробувати його як інструмент повернення до комфортного життя, повернення в соціум. Тому що це, в першу чергу, спорт, і будь-яка спортивна дисципліна, як і цей напрям, має свої плюси і мінуси», - сказав Безкаравайний.

Він зазначив, що наразі будуть дивитися, як ветеранська спільнота сприйме цей напрям, і також звертатимуть увагу на ті моменти, які можуть викликати у ветеранської спільноти питання.

Голова правління UPEA Олександр Кохановський зазначив, що кіберспорт є сервісом, який дійсно може допомагати людям абсолютно в різних напрямках.

«Спочатку, коли ми говоримо про кіберспорт, то ми напевно говоримо про таке всеосяжне явище в світі. В Україні, коли ми мали план з розвитку цього напрямку, то ми бачили, з одного боку, кіберспорт як спорт, а з іншої сторони ми подивилися на кіберспорт з абсолютно іншого кута», - сказав він.

Член правління UPEA Олег Рибалка додав, що наразі в Україні близько 400 тисяч ветеранів, які пройшли війну. За його словами, це та частина нашого суспільства, яка потребує особливої уваги і поваги.

Кіберспорт - потужний світовий тренд, приблизно 600 мільйонів людей захоплюються цією активністю, серед них і мільйони українців.

Нагадаємо, 7 вересня кіберспорт визнали офіційним видом спорту в Україні. Новий статус дозволить організовувати міжнародні турніри з кіберспорту в Україні і збільшить надходження до держбюджету.

Фото: Укрінформ

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду