Понад 7000 медиків померли від коронавірусу. Найбільше – у Мексиці та США

Понад 7000 медиків померли від коронавірусу. Найбільше – у Мексиці та США

14:50,
7 Вересня 2020
1900

Понад 7000 медиків померли від коронавірусу. Найбільше – у Мексиці та США

14:50,
7 Вересня 2020
1900
Понад 7000 медиків померли від коронавірусу. Найбільше – у Мексиці та США
Понад 7000 медиків померли від коронавірусу. Найбільше – у Мексиці та США
Автори:
Серед лідерів у сумній статистиці також Бразилія, Індія, Південна Африка, Італія та Росія.

Щонайменше 7000 медиків в усьому світі померли через зараження COVID-19. Найбільше втрат зафіксовано в Мексиці – 1320 медичних працівників і працівниць, що є найвищим відомим показником серед усіх країн. На другому місці США – тут померло 1077 медпрацівників. Такими є дані нового аналізу Amnesty International

На третьому місці у цій сумній статистиці –  Бразилія  (634), після неї йдуть Індія (573) та Південна Африка (240). 188 медичних працівників померли в Італії, 183 – в Перу, 164 –  в Ірані, 159 – в Єгипті. 

«Через багато місяців після початку пандемії працівники й працівниці сфери охорони здоров’я все ще вмирають із жахливими темпами в таких країнах як Мексика, Бразилія і США, в той час, як швидке поширення хвороби в Південній Африці та Індії свідчить про необхідність вжиття заходів усіма державами», – стверджує голова відділу економічної та соціальної справедливості Amnesty International Стів Кокберн.

Щоб зменшити кількість медиків, які помирають від коронавірусу, на його думку, потрібна співпраця на світовому рівні для забезпечення всіх медичних працівників і працівниць адекватним захисним обладнанням, щоб вони могли лікувати людей, не ризикуючи власними життями.

Автори аналізу також відмічають, що отримані цифри, імовірно, значно нижчі за реальні через заниження звітності багатьма країнами, які були включені в дослідження.

Раніше Amnesty International повідомляла, що станом на липень 2020 року від коронавірусу померло 3000 медиків. 

Нагадаємо, у соціальній мережі Facebook почали поширювати інформацію про те, епідемії коронавірусу немає. Це сталось після того, як Державна служба статистики опублікувала дані про кількість смертей від різних захворювань за період з січня до травня 2020 року. За даними Держстату, за перші п’ять місяців 2020 року від коронавірусу померли 642 українці. Ще у 21 особи вірус не вдалось ідентифікувати. Всього ж від різних хвороб у цей період померли 239 тис. українців.

Фото: Pixabay

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду