У Києві посилюють карантин із 17 серпня

У Києві посилюють карантин із 17 серпня

14:48,
14 Серпня 2020
4023

У Києві посилюють карантин із 17 серпня

14:48,
14 Серпня 2020
4023
У Києві посилюють карантин із 17 серпня
У Києві посилюють карантин із 17 серпня
Автори:
Київ потрапив до «жовтої» карантинної зони через зростання кількості хворих.

Державна комісія з надзвичайних ситуацій віднесла Київ до «жовтої» карантинної зони через зростання кількості хворих, оскільки заповненість ліжок у медзакладах, де лікують хворих на коронавірус, перевищила 50% і становить понад 52%. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Із 17 серпня в столиці забороняється відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, що надають послуги кризово. Також продовжують діяти обмеження «зеленої» зони:

  • обов'язково носити маску або респіратор в громадських будівлях;
  • проводити масові (культурні, спортивні, розважальні, релігійні, рекламні) заходи за участі більше однієї особи на 5 м2 площі будівлі або території, якщо захід проводиться на відкритому повітрі;
  • заповненість залів кінотеатрів та закладів культури може бути не більшою за 50% місць;
  • міський громадський транспорт може перевозити пасажирів виключно у кількості місць для сидіння.

Міський голова наголосив, що столиця готує медзаклади до другої хвилі коронавірусу і закликав жителів столиці дотримуватися карантинних обмежень.

«Сьогодні від кожного з нас залежить, наскільки стрімко буде розповсюджуватись вірус. Тому не треба ігнорувати правила. Дотримуватись їх нескладно, але важливо. Для вашого здоров’я та здоров’я людей, які поруч», - заявив Клично.

З 3 серпня набув чинності поділ країни на чотири зони за рівнем поширення коронавірусу: на «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону» зону залежно від епідситуації. Більшість території України увійшла до так званої «зеленої зони».

Регіоном із значним поширенням COVID-19 вважають той, в якому є хоча б одна із таких ознак:

  • завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, становить понад 50%;
  • середня кількість тестувань методом ПЛР та ІФА менша за 24 на 100 000 населення протягом останніх семи днів;
  • коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 становить понад 11%;
  • показник зростання кількості випадків COVID-19 становить понад 10%.

Нагадаємо, уряд знову змінив правила в’їзду в Україну з-за кордону. Самоізоляції підлягають українці, які прибули з «держав із значним поширенням COVID-19».  

Фото: Pixabay

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду