ms.detector.media
MediaSapiens
14.08.2020 14:48
У Києві посилюють карантин із 17 серпня
У Києві посилюють карантин із 17 серпня
Київ потрапив до «жовтої» карантинної зони через зростання кількості хворих.

Державна комісія з надзвичайних ситуацій віднесла Київ до «жовтої» карантинної зони через зростання кількості хворих, оскільки заповненість ліжок у медзакладах, де лікують хворих на коронавірус, перевищила 50% і становить понад 52%. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Із 17 серпня в столиці забороняється відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, що надають послуги кризово. Також продовжують діяти обмеження «зеленої» зони:

Міський голова наголосив, що столиця готує медзаклади до другої хвилі коронавірусу і закликав жителів столиці дотримуватися карантинних обмежень.

«Сьогодні від кожного з нас залежить, наскільки стрімко буде розповсюджуватись вірус. Тому не треба ігнорувати правила. Дотримуватись їх нескладно, але важливо. Для вашого здоров’я та здоров’я людей, які поруч», - заявив Клично.

З 3 серпня набув чинності поділ країни на чотири зони за рівнем поширення коронавірусу: на «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону» зону залежно від епідситуації. Більшість території України увійшла до так званої «зеленої зони».

Регіоном із значним поширенням COVID-19 вважають той, в якому є хоча б одна із таких ознак:

Нагадаємо, уряд знову змінив правила в’їзду в Україну з-за кордону. Самоізоляції підлягають українці, які прибули з «держав із значним поширенням COVID-19».  

Фото: Pixabay

ms.detector.media