Уряд знову змінив правила перетину кордону під час пандемії COVID-19

Уряд знову змінив правила перетину кордону під час пандемії COVID-19

13:27,
14 Серпня 2020
3722

Уряд знову змінив правила перетину кордону під час пандемії COVID-19

13:27,
14 Серпня 2020
3722
Уряд знову змінив правила перетину кордону під час пандемії COVID-19
Уряд знову змінив правила перетину кордону під час пандемії COVID-19
Автори:
У Кабміні нагадали, що перелік держав із значним поширенням COVID-19 формується міністерством охорони здоров’я та переглядається кожні сім днів.

Уряд знову змінив правила в’їзду в Україну з-за кордону. Самоізоляції підлягають українці, які прибули з «держав із значним поширенням COVID-19».  Про це йдеться в постанові уряду від 12 серпня.

Документ визначає, що державою зі значним поширенням COVID-19 є держава, у якій кількість нових випадків реєстрації хвороби COVID-19 на 100 тис. населення за останні 14 днів перевищує кількість таких випадків в Україні.

Перелік держав зі значним поширенням COVID-19 формується міністерством охорони здоров’я та переглядається кожні сім днів.

Раніше, згідно з постановою №641 від 22 липня 2020 року, державною зі значним поширенням COVID-19 визнавалась країна, у якій була наявна одна з двох ознак:

  • кількість нових випадків реєстрації хвороби COVID-19 на 100 тис. населення за останні 14 днів перевищує кількість таких випадків в Україні;
  • приріст нових випадків реєстрації хвороби COVID-19 у державі за останні 14 днів порівняно з попередніми 14 днями становить більш як 30 відсотків.

Як відомо, усі прибулі до України з «червоної зони» зобов'язані або піти на 14 днів на ізоляцію, або впродовж доби здати ПЛР-тест, або приїхати на територію України вже з готовими результатами тестування, зробленого не пізніше як за 48 годин до моменту перетину кордону. Іноземці при в'їзді повинні мати поліс медичного страхування.

Раніше MediaSapiens писав про плани уряду переглянути список «зелених» та «червоних» країн, куди можна або заборонено в’їжджати українцям. МЗС вважає, що важливо враховувати не тільки статистичні показники по різних країнах, а ще й порівняти їх із ситуацією в Україні.

Фото: Pixabay

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Mememe
11:30 / 16.08.2020
Отебитесь вы уже с этим ковидом. В стране экономика в жопе, люди нищие, работы нет, цены таких даже при януковиче не было. Бля, Шамони новые правила выдумывают. Дайте людям жить нормально.
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду