ms.detector.media
MediaSapiens
14.08.2020 13:27
Уряд знову змінив правила перетину кордону під час пандемії COVID-19
Уряд знову змінив правила перетину кордону під час пандемії COVID-19
У Кабміні нагадали, що перелік держав із значним поширенням COVID-19 формується міністерством охорони здоров’я та переглядається кожні сім днів.

Уряд знову змінив правила в’їзду в Україну з-за кордону. Самоізоляції підлягають українці, які прибули з «держав із значним поширенням COVID-19».  Про це йдеться в постанові уряду від 12 серпня.

Документ визначає, що державою зі значним поширенням COVID-19 є держава, у якій кількість нових випадків реєстрації хвороби COVID-19 на 100 тис. населення за останні 14 днів перевищує кількість таких випадків в Україні.

Перелік держав зі значним поширенням COVID-19 формується міністерством охорони здоров’я та переглядається кожні сім днів.

Раніше, згідно з постановою №641 від 22 липня 2020 року, державною зі значним поширенням COVID-19 визнавалась країна, у якій була наявна одна з двох ознак:

Як відомо, усі прибулі до України з «червоної зони» зобов'язані або піти на 14 днів на ізоляцію, або впродовж доби здати ПЛР-тест, або приїхати на територію України вже з готовими результатами тестування, зробленого не пізніше як за 48 годин до моменту перетину кордону. Іноземці при в'їзді повинні мати поліс медичного страхування.

Раніше MediaSapiens писав про плани уряду переглянути список «зелених» та «червоних» країн, куди можна або заборонено в’їжджати українцям. МЗС вважає, що важливо враховувати не тільки статистичні показники по різних країнах, а ще й порівняти їх із ситуацією в Україні.

Фото: Pixabay

ms.detector.media