Вчені з’ясували, як подорожувати потягом і не захворіти на  СOVID-19

Вчені з’ясували, як подорожувати потягом і не захворіти на СOVID-19

13:37,
3 Серпня 2020
9544

Вчені з’ясували, як подорожувати потягом і не захворіти на СOVID-19

13:37,
3 Серпня 2020
9544
Вчені з’ясували, як подорожувати потягом і не захворіти на  СOVID-19
Вчені з’ясували, як подорожувати потягом і не захворіти на  СOVID-19
Автори:
Найвищий ризик захворіти мають пасажири, які сидять поруч з хворим.

Ризик заразитися від хворого коронавірусом у потягах з сидячими місцями складає від 0 до 10%. Такими є дані дослідження вчених з університету Саутгемптона (Великобританія).

Науковці проаналізували дані про поїздки пасажирів в Китаї, які провели в дорозі до 8 годин, з 19 грудня 2019 року по 6 березня 2020 року. Дослідження охопило 2334 хворих на COVID-19 та  72093 особи, які близько контактували з хворими.

Згідно з результатами дослідження, найвищий ризик захворіти мали пасажири, які сиділи поруч з хворим - 3,5%. Ймовірність захворіти у пасажирів, які сиділи у тому ж ряду, але не поруч, була на рівні 1,5%. З кожною годиною подорожі ймовірність заразитися підвищувалася на 0,15%, а якщо пасажир сидів поруч з хворим - на 1,3%. Цікаво, що для тих, хто сів на місце хворого, який вийшов, ризик заразитися складав лише 0,075%.

Щоб зменшити ризики захворіти на COVID-19, автори рекомендують залишати між пасажирами щонайменше два порожніх місця в одному ряду швидкісних поїздів, скоротити загальний час поїздки до трьох годин, а також користуватись засобами особистої гігієни - масками і санітайзерами.

Нагадаємо, головний санітарний лікар Віктор Ляшко затвердив протиепідемічні заходи у закладах освіти – від позашкільних до вишів. В школах та вишах заборонять «шведський стіл», всі працівники мають бути забезпечені масками, батьків не пускатимуть у приміщення.

Фото: Pixabay

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду