Адаптивний карантин в Україні продовжили до 31 серпня

Адаптивний карантин в Україні продовжили до 31 серпня

16:19,
22 Липня 2020
2944

Адаптивний карантин в Україні продовжили до 31 серпня

16:19,
22 Липня 2020
2944
Адаптивний карантин в Україні продовжили до 31 серпня
Адаптивний карантин в Україні продовжили до 31 серпня
Автори:
Країну поділять на червону, помаранчеву, жовту та зелену зони.

В Україні до 31 серпня продовжили адаптивний карантин. Таке рішення було прийняте 22 липня в ході засідання Кабінету міністрів.

«Ми всі бачимо, що наразі такий формат і підхід до карантинних заходів дає свої результати і дозволяє нам контролювати рівень захворюваності в Україні», — сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Починаючи з 1 серпня, у залежності від епідеміологічної ситуації країну поділять на червону, жовту, помаранчеву та зелену зони. У яку з них потрапить область чи за певних умов навіть окремий населений пункт, визначатимуть за рівнем завантаженості ліжок (має бути не більше 50%), тестування (не менше 24 тисяч тестів на 100 тисяч людей), коефіцієнтом виявлених випадків (не більше 11%), і показником динаміки їх зростання (не більш ніж 10%).

«Коли немає перевищень, область і всі її райони перебувають у зеленій зоні, де діють наступні обмеження. У громадських будівлях – носіння масок чи респіраторів, масові заходи проводяться за умов не більше 1 особи на 5 квадратних метрів, проведення заходів у кіно та театрах із наповненістю 50%, перевезення – тільки на сидячих місцях», – уточнив під час засідання міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Якщо ці індикатори 5 днів поспіль погіршуються, область чи окремий населений пункт переходить у помаранчеву, жовту чи червону зону. Потрапляння у червону зону означає, що діятимуть такі ж обмеження, як на початку карантину, коли ресторани та громадський транспорт не працюватимуть.

Уряд прийняв постанову про продовження адаптивного карантину, проте окремі міністерства мають один день для того, аби доопрацювати її. Зокрема, Мінкультури домагається того, аби змінити правила роботи культурних закладів.

Нагадаємо, що нещодавно Кабмін дозволив культурним установам та кінотеатрам працювати до 23 вечора. Доти вони працювали до 22-ої.

Фото: Getty Images

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду