Експерти показали, як виглядатиме людина після 25 років роботи віддалено

Експерти показали, як виглядатиме людина після 25 років роботи віддалено

13:37,
8 Липня 2020
4186

Експерти показали, як виглядатиме людина після 25 років роботи віддалено

13:37,
8 Липня 2020
4186
Експерти показали, як виглядатиме людина після 25 років роботи віддалено
Експерти показали, як виглядатиме людина після 25 років роботи віддалено
Автори:
Ожиріння, погіршення зору, болі в руках – робота з дому може мати багато негативних наслідків.

Міжнародна платформа з пошуку роботи DirectlyApply продемонструвала, які наслідки очікуватимуть людину, якщо вона 25 років працюватиме віддалено, не переглянувши свій спосіб життя. Про це пише наукове видання Naked Science.

Група запрошених клінічних психологів і фітнес-тренерів дослідили, як віддалена робота впливатиме на людину фізично та психологічно, змоделювавши Сьюзан – прототип працівника майбутнього.

«Карантин змусив людей по всьому світу долучитись до того, що стало найбільшим у світі експериментом із віддаленої роботи, змінивши наші уявлення про робочі «плюшки» назавжди. Та у той час як наші щоденні переміщення з ліжка до робочого столу подарували нам більше вільного часу і незалежності, чи вартуватимуть цього фізичні наслідки для нашого тіла та розуму в майбутньому? – пишуть у тексті до дослідження. – Що ж, знайомтесь, Сьюзан».

Очі Сьюзан сухі та запалені, зір – помутнів, з’явились великі синці, а на білках видно червоні плями. Експерти вважають, що до такого ефекту призведе «синдром комп’ютерного зору», тому що людина постійно знаходитиметься перед монітором.

Через сидіння у неправильній позі та нестачу фізичної активності людина також відчуватиме болі в спині та шиї, матиме викривлення хребта та ожиріння. Фахівці стверджують, що деформуються навіть кисті рук, звикнувши до клацання клавіш.

Постійний перегляд екранів мобільного телефону та інших девайсів призведе до того, що шкіра на шиї обвисне, з’явиться друге підборіддя. Через нестачу вітаміну D, крім усього іншого, потьмяніє та вкриється зморшками шкіра, а волосся випадатиме.

Вчені стверджують, що люди, які постійно працюватимуть віддалено, відчуватимуть себе пригніченими. Адже тривале перебування наодинці, без спілкування з колегами, може привести до підвищення рівня кортизолу, гормону стресу. Через це ж підвищиться кров’яний тиск, що сприятиме погіршенню здоров’я.

Такі наслідки не обов’язково чекатимуть віддаленого працівника, якщо дотримуватись певних правил. Під час робочого дня автори дослідження радять регулярно виконувати фізичні вправи, а також виходити на прогулянку, аби відновити сили після сидіння перед екраном. Компаніям же рекомендують регулярно організовувати тімбілдінг-зустрічі та підтримувати спілкування між працівниками.

Нагадаємо, що під час пандемії COVID-19 віддалена робота стала трендом. Перейшовши працювати у такий режим у березні, не всі компанії вийшли з нього влітку. В Україні також з’явився окремий сайт із пошуком лише віддаленої роботи. У той час компанія Twitter дозволила всім охочим співробітникам працювати з дому завжди.

Фото:DirectlyApply

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду