Фотограф пояснив, як його знімок заходу сонця викликав збій у Android

Фотограф пояснив, як його знімок заходу сонця викликав збій у Android

10:39,
16 Червня 2020
7848

Фотограф пояснив, як його знімок заходу сонця викликав збій у Android

10:39,
16 Червня 2020
7848
Фотограф пояснив, як його знімок заходу сонця викликав збій у Android
Фотограф пояснив, як його знімок заходу сонця викликав збій у Android
Автори:
Світлина була зроблена влітку 2019 року біля озера Сент-Мері в Монтані на камеру Nikon і обробив в Lightroom.

Раніше MediaSapiens писав, що Android-смартaфони виходять з ладу через фото заходу сонця.

Автор фото заходу сонця, через якого виходять з ладу Android-смартфони, висловив жаль, що через його знімок люди зіткнулися з проблемою. Про це пише BBC.

Гаурав Агравал - житель Сан-Дієго, вчений і фотограф-аматор. У нього 10 000 підписників у Flickr, його світлини публікував журнал National Geographic, передає Liga Tech. Він радий, коли його знімки стають популярними, але у випадку з фото заходу відчуває жаль. Він зв'язався з пресою після того, як побачив своє фото в новинах, зазначає видання.

Фотограф зробив цю світлину у серпні 2019 року біля озера Сент-Мері в Монтані на камеру Nikon і обробив в Lightroom, використавши один з варіантів колірного режиму. Саме цей режим і вивів з ладу сотні смартфонів з Android 10 майже рік по тому після того, як фото було опубліковано у Flickr. Перевіряти це на своєму смартфоні не рекомендується.

Гаурав Агравал розповів, що у нього iPhone, а на заставці завжди стоїть фото його дружини. Вона була разом з ним, коли він зробив знімок.

Якщо встановити фото на заставку, телефон постійно вмикається й вимикається. У деяких випадках для відновлення роботи пристрій доводиться повертати до заводських налаштувань, що призводить до втрати даних.

Фахівці компанії з кібербезпеки Pen Test кажуть, що причина збою - в області обробки кольору. За їх теорією, деякі зображення містять більше інформації про колір, ніж можуть обробити пристрої. Такі зображення можна створити самостійно, використовуючи кольору поза стандартним форматом sRGB (прийнятого спільно HP і Microsoft в 1996 році), уточнюють у виданні.

Нагадаємо, раніше було запущено додаток, який допомагає українцям сортувати відходи та економити.

Фото: Flickr

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду