Android-смартфони виходять з ладу через фото заходу сонця

Android-смартфони виходять з ладу через фото заходу сонця

11:45,
5 Червня 2020
3338

Android-смартфони виходять з ладу через фото заходу сонця

11:45,
5 Червня 2020
3338
Android-смартфони виходять з ладу через фото заходу сонця
Android-смартфони виходять з ладу через фото заходу сонця
Автори:
Якщо користувачі поставлять його як шпалери, то екран почне постійно вмикатись і вимикатись

Користувачі скаржаться, що коли вони ставлять на шпалери одне і те ж фото заходу сонця, то їхні Android-смартaфони виходять із ладу. Про це повідомляє ВВС.

Проблема в основному виникає на смартфонах Samsung і Google Pixel. Судячи зі скарг, це стосується лише користувачів, які мають останню версію, а саме Android 10.

На фото просто хмарне небо, озеро та гори, та якщо встановити його на шпалери – екран смартфону починає постійно вмикатись і вимикатись. Подекуди проблема вирішується лише скиданням пристрою до заводських налаштувань, пише видання. Та журналіст ВВС протестував шпалери на своєму смартфоні, й не радить перевіряти.

Спеціалісти компанії Pen Test вважають, що проблема в тому, що деякі фото містять більше інформації про колір, і смартфон просто не здатен обробити такий обсяг даних. Вся справа в тому, що якість цифрових фото покращується, і пристрою необхідно прийти висновку, як точно відобразити якийсь новий відтінок зеленого абощо.

«Телефон виходить з ладу, бо не знає, як правильно це зробити, а розробники ймовірно не думали, що це може трапитись», – вважають у Pen Test.

Втім, такі фото можна створити навмисне, використовуючи кольори поза стандартним форматом sRGB, яким із 1996 року послуговуються HP та Microsoft.

Офіційного пояснення поки немає. Google наразі не дав коментарів, а Samsung анонсував оновлення, що виправить несправність.

Нагадаємо, що у 2015 році в операційній системі Android знайшли баг, через який хакери би могли отримати доступ до майже мільярда пристроїв. Баг міг бути задіяним через розсилання фото або відео на смартфони – без будь-яких дій з боку власника пристрою. Тоді розробники вирішили проблему, але сотні мільйонів телефонів, що працювали на Android 2.2, потребували оновлення програмного забезпечення.

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду