Українським школярам почали показувати онлайн-уроки про Антарктиду

Українським школярам почали показувати онлайн-уроки про Антарктиду

16:41,
28 Травня 2020
2435

Українським школярам почали показувати онлайн-уроки про Антарктиду

16:41,
28 Травня 2020
2435
Українським школярам почали показувати онлайн-уроки про Антарктиду
Українським школярам почали показувати онлайн-уроки про Антарктиду
Автори:
Освітній проєкт «Антарктичні уроки» стартував 27 травня. Це буде серія із 10-ти коротких відео на 10 хвилин, де Євген Дикий, біолог та керівник Національного антарктичного наукового центру (НАНЦ), розповідатиме про особливості материка, українців у Антарктиді, та як там відбуваються наукові дослідження.

Про це повідомляється на офіційній сторінці Міністерства освіти та науки України.

Спільний проєкт МОН та НАНЦ розрахований на школярів. Євген Дикий зазначає, що відео пригодяться і вчителям, які зможуть користуватись ними на своїх уроках, класних годинах, а також під час профорієнтації, де учні дізнаються про професію науковця більше.

Ідея, за словами Євгена Дикого, виникла після всеукраїнського конкурсу листів «Запроси полярника до себе». Він проводиться уже вдруге, і дивує вчених популярністю серед учнів. Цього року школярі мали написати, як уявляють один день із життя полярника.

Дикий та інші українські дослідники Антарктиди планували відвідати 27 шкіл-переможців. «Частину ми встигли відвідати, але, на жаль, більшу частину через карантин не змогли, – пояснив вчений. – Однак поки триває карантин, вирішили записати для учнів цикл маленьких онлайн-уроків про Антарктиду взагалі та українців у Антарктиді зокрема».

Уроки виходитимуть щосереди о 14 годині на YouTube-каналі МОН. Також їх можна буде знайти на Facebook-сторінках МОН та НАНЦ. Організатори обіцяють, що перші уважні глядачі отримають подарунки від полярників, якщо надсилатимуть правильні відповіді на питання з відео у Facebook-месенджер НАНЦ.

Нагадаємо, 6 квітня 2020 року стартував проєкт «Всеукраїнська школа онлайн», у рамках якого виходять відеоуроки з 11 предметів для учнів 5-11 класів. Транслюють 12 телеканалів: «ПлюсПлюс», «112 Україна», NewsOne, «Піксель», ZIK, «УНІАН ТБ», «Індіго», «Рада», «UA: Культура», «UA: Перший», М1 та 5 канал, а також телеканал «Дом» (для учнів з окупованих територій), медіасервіс Megogo та Oll.tv. Школярі також зможуть дивитися ці уроки у Facebook та YouTube.

Раніше MediaSapiens повідомляв, що під час онлайн-марафону підлітків вчитимуть шукати маніпуляції на фото.

Фото: mon.gov.ua

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду