Чи зможе жінка врятувати New York Times?

00:00,
9 Червня 2011
460

Чи зможе жінка врятувати New York Times?

00:00,
9 Червня 2011
460
Чи зможе жінка врятувати New York Times?
    Вперше більш як за півтора століття відповідальним редактором New York Times стане представниця прекрасної статі.  

 

З вересня редакцію цього впливового у США і в світі видання очолить 57-річна Джил Абрамсон. З 1953 року й до сьогодні вона обіймає посаду випускового редактора, відповідаючи за щоденне функціонування газети.
 

Абрамсон народилася у Нью-Йорку. 1976 року закінчила славетний Гарвардський університет, отримавши ступінь бакалавра з історії та літератури. Рано відчула потяг до журналістики. Ще студенткою взяла високу планку, співпрацюючи з тижневиком Time.

 

Її кар’єру не назвеш карколомною, проте вона цілеспрямовано набувала професійного досвіду. Упродовж майже десятиліття працювала провідним репортером The American Lawyer, два роки - головним редактором The Legal Times. У 1988-1997 роках була провідним репортером вашингтонського бюро The Wall Street Journal. Перейшовши на роботу в The New York Times, очолила її столичне бюро. Після скандалу, що виник в газеті 2003 року, її призначили одним з двох випускових редакторів видання.

 

Крім того, у 2000-2001 роках  Джил Абрамсон викладала у престижному Принстонському університеті, була науковим співробітником Американської академії мистецтв та наук. Вона – авторка двох книг.

 

Абрамсон заміжня. Має двох дітей – доньку і сина.

 

Гасло The New York Time, видрукуване у лівому верхньому кутку на першій сторінці, проголошує: «Усі новини варті того, щоб бути надрукованими». Газета належить The New York Times Company, яка публікує ще 18 інших видань, зокрема, International Herald Tribune та Boston Globe. Компанію очолює Артур О. Сульцбергер-молодший, родина якого здійснює контроль над газетою з кінця ХIХ століття.

 

The New York Times, що видається з 1851 року у Нью-Йорку, разом з The Wall Street Journal та USA Today належить до трійки найпопулярніших у США газет. Її журналісти отримали, зокрема, 106 премій Пулітцера, встановивши рекорд.

 

Однак у період бурхливих  трансформацій у медійній сфері газета виявила певний консерватизм. Вона дотримувалася традиційної верстки й однією з останніх почала друкувати кольорові знімки. З 90-х років її щоденний наклад скоротився до менш ніж 1 мільйона примірників. Та її сайт нині найпопулярніший серед усіх американських газет. Щомісяця його відвідують понад 30 мільйонів читачів.

 

Доступ до online-видання здійснюється на диференційній основі. Постійні користувачі, які читають понад 20 статей на місяць, мають його передплачувати. Доступ для інших відвідувачів безкоштовний.

 

Джилл Абрамсон заявила, що перед нею як перед відповідальним редактором  The New York Times - «ціла таріль завдань». Вона має намір зосередити увагу на тому, щоб, зберігаючи журналістські таланти, гармонійно поєднати електронну та друковану версії видання. Чи вдасться їй стати ефективним реформатором – покаже найближче майбутнє.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
guim.co.uk
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду