На Internews Social Innovation Camp створено проект онлайн-контролю за продажем українських державних земель

00:00,
11 Липня 2011
395

На Internews Social Innovation Camp створено проект онлайн-контролю за продажем українських державних земель

00:00,
11 Липня 2011
395
На Internews Social Innovation Camp створено проект онлайн-контролю за продажем українських державних земель
9-10 липня в Сараєві відбувся Internews Social Innovation Camp або Табір соціальних інновацій-2011, організований Internews Network. Протягом двох днів учасники заходу не тільки обговорювали, але й створювали нові, реально працюючі веб-інструменти для впливу на соціум шляхом застосування принципово нових методів надання прозорої інформації.

 

Кожна команда розробників та соціальних інноваторів Internews Social Innovation Camp прагнула актуалізувати проблему прозорості і оперативності отримання суспільством інформації медійного та соціального характеру, а також анонсувати працюючі прототипи ідей, що мають внести реальні, а не теоретичні зміни, оскільки від змін теоретичних давно втомилося будь-яке суспільство. На заключному етапі журі голосувало за перемогу ідей, які демонструють найбільший потенціал.

 

Окремо варто згадати концепцію Online land inventory – тобто проект онлайн-інвентаризації земель, створений спеціально для України. У ньому відображається місцеположення, розмір та ціна власності в Україні. Власне, будь-хто зможе контролювати процес продажу земельної власності України в режимі онлайн. Розробники відзначили, що така схема фактично може бути адаптована і для інших країн, де існує проблема з прозорістю продажу державної землі.


Internews Network – мережа неприбуткових громадських організацій, що об'єднує 14 офісів у різних країнах і сприяє розвиткові засобів масової інформації у світі. Internews-Україна є найбільшою неприбутковою міжнародною громадською організацією галузі медіа в Україні, яка працює для поліпшення якості українського медійного матеріалу. Крім того, для західних колег вона є достатньо вагомим джерелом інформації та каналом зв'язку з українськими медіа.

 

За матеріалами Internews

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду