Голова Слідчого комітету Росії пропонує запровадити цензуру в інтернеті і ЗМІ

Голова Слідчого комітету Росії пропонує запровадити цензуру в інтернеті і ЗМІ

13:45,
18 Квітня 2016
2112

Голова Слідчого комітету Росії пропонує запровадити цензуру в інтернеті і ЗМІ

13:45,
18 Квітня 2016
2112
Голова Слідчого комітету Росії пропонує запровадити цензуру в інтернеті і ЗМІ
Голова Слідчого комітету Росії пропонує запровадити цензуру в інтернеті і ЗМІ
Автори:
Голова Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін пропонує запровадити цензуру в інтернеті і ЗМІ для протидії інформаційній війні.

У статті, опублікованій 18 квітня у виданні «Комерсант Влада», Бастрикін закликав дати «жорстку, адекватну і симетричну відповідь» гібридній війні, яку, на його думку, США і їхні союзники ведуть проти Росії і деяких інших країн.

Ця «війна», за словами Бастрикіна, стосується політичного, економічного, інформаційного і правового напрямків, і привела до санкцій та девальвації рубля. Однак найбільш руйнівними стали наслідки від інформаційної війни, заявляє голова Слідчого комітету.

У зв’язку з цим Бастрикін запропонував запровадити обмеження в інтернеті.

На його думку, потрібно «передбачити позасудовий порядок включення інформації до федерального списку екстремістських матеріалів, а також блокування доменних імен сайтів, які поширюють екстремістську і націоналістичну інформацію».

Бастрикін навів в приклад рішення влади Китаю, яка запровадила заборону на роботу електронних ЗМІ, повністю або частково належних іноземним резидентам.

Для припинення фінансування терористичної й екстремістської діяльності, російський чиновник запропонував запровадити кримінальну відповідальність за незаконний випуск і обіг криптовалют й інших грошових сурогатів, а конфіскацію майна зробити видом кримінального покарання. Бастрикін зазначив, що відповідні законодавчі пропозиції вже підготовлені.

Згідно з опитуванням Всеросійського центру вивчення громадської думки, відомого як ВЦІОМ, проведеного в серпні минулого року, 49 відсотків росіян висловилися за цензуру в інтернеті, а 58 відсотків опитаних готові до його відключення в разі дестабілізації ситуації в країні. При цьому тільки 11 відсотків респондентів висловили впевненість, що інтернет не потребує регулювання.

Крім того, 73 відсотки респондентів вважають, що в мережі не варто публікувати негативну інформацію про держслужбовців, а 42 відсотки – що інші держави використовують інтернет проти Росії та її інтересів.

Нагадуємо, що уряд Німеччини планує посилити заходи для боротьби з шпигунством, пропагандою та дезінформацією Росії. Федеральна розвідувальна служба Німеччини та Федеральне відомство із захисту конституції у травні представлять урядові країни проміжну доповідь щодо діяльності російських спецслужб у ФРН. Приводом до активізації боротьби з підривною діяльністю пропагандистів стала історія нібито зґвалтованої дівчинки Лізи. Окрім того, Федеральна розвідувальна служба країни планує відновити роботу контррозвідки, практика якої була припинена після терактів 11 вересня 2001 року в США.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Олександр Бастрикін, tsn.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду