Помер член виконкому «Артиклю 19», правозахисник Кевін Бойл

00:00,
10 Січня 2011
404

Помер член виконкому «Артиклю 19», правозахисник Кевін Бойл

00:00,
10 Січня 2011
404
Помер член виконкому «Артиклю 19», правозахисник Кевін Бойл
Він віддав багато років боротьбі за свободу слова.

У віці 67 років пішов із життя Кевін Бойл, член виконавчого комітету міжнародної правозахисної організації «Артикль 19». Про це йдеться в повідомленні, поширеному організацією.

 

«Передчасна смерть Кевіна – величезна втрата для родини, друзів і колег, а також для всієї правозахисної спільноти світу. Кевін був видатним правозахисником, його гострий розум невтомно працював на благо прав людини», - йдеться в повідомленні. Народжений у Північній Ірландії, Кевін Бойл із дитинства стикався з насильством та порушенням прав людини.

 

Приєднавшись до «Артиклю 19» у 1987 році, Кевін Бойл зробив чимало для розвитку цієї організації, яка протистоїть цензурі та захищає свободу слова в усьому світі. Він був одним із провідних експертів та юристів, що спеціалізуються на захисті свободи слова та дискримінації прав меншин. У 1992 році виступив співредактором збірки Striking A Balance: Hate Speech, Freedom of Expression and Non-Discrimination – одного з перших досліджень у цій сфері. Пізніше він відіграв ключову роль у розробці Кемденських принципів свободи висловлювання та рівності.

 

Кевін Бойл був ініціатором компанії на захист індійського письменника Салмана Рушді, який отримав смертний вирок від ісламістів за свої «Сатанинські вірші». Тоді був сформований спеціальний Міжнародний комітет захисту Салмана Рушді та його видавців, до складу якого увійшли письменники, видавці, книгорозповсюджувачі, журналісти, члени профспілок та правозахисники. Кевін Бойл також підготував доповідь, що обґрунтовувала необхідність скасування кримінальної відповідальності за блюзнірство.

 

З 1989 року Бойл працював у Школі права університету Ессекса, беручи участь у створенні Центру прав людини, який пізніше очолював. У 1990 році за його ініціативою університет запустив магістерську програму із теорії та практики прав людини. У вересні 2001 року Верховний комісар із прав людини ООН  Мері Робінсон запросила Бойка на посаду свого старшого радника. Його робота в Женеві розпочалась 11 вересня – у день терористичних актів в Америці. Кевін Бойл порекомендував Мері Робінсон визначити теракти 11 вересня як злочин проти людяності, а не просто порушення прав людини.

 

«”Артикль 19” втратив великого друга та цінного співробітника. Кевінів внесок у боротьбу за свободу слова та права людини надихатиме наступні покоління», - каже виконавчий директор «Артиклю 19» Аґнес Калламар.

 

«Медіаграмотність»

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду