Янукович особисто пообіцяв редактору газети захист від тиску засновників

00:00,
12 Січня 2011
647

Янукович особисто пообіцяв редактору газети захист від тиску засновників

00:00,
12 Січня 2011
647
Янукович особисто пообіцяв редактору газети захист від тиску засновників
Красноперекопська газета залишилась без журналістів – усі звільнились на знак протесту.

Президент України Віктор Янукович пообіцяв головному редактору красноперекопської  газети «Перекоп» Валерію Вербі захист від тиску з боку міської влади, повідомляє «Контекст-Крим».

 

За словами Верби, Янукович сам зателефонував йому і пообіцяв «відстоювати свободу слова й боротися з чиновницьким свавіллям». А заступник глави Адміністрації Президента Ганна Герман повідомила, що кримському прем’єрові Василю Джарти вже доручили розібратись із ситуацією. Джарти, у свою чергу, пообіцяв втрутитись у ситуацію і заявив, що не допустить втручання місцевої влади в діяльність ЗМІ.

 

Раніше головний редактор газети «Перекоп» заявив про тиск на видання із боку його співзасновників – Красноперекопських міської та районної рад. Тиск, про який говорить редактор, начебто розпочався після обрання мером Красноперекопська регіонала Тараса Філіпчука. Міський голова та чиновники мерії вимагали від редактора і журналістів у письмовій формі пояснювати, чому не були висвітлені певні офіційні заходи. Також представники районної та міської ради без участі колективу видання, який є третім співзасновником, затвердили статут газети та призначили головного редактора.

 

Усі журналісти газети звільнились на знак протесту проти тиску, і з початку 2011 року газета, у штаті якої залишився тільки головний редактор, не виходить. Голова Комітету із моніторингу свободи преси в Криму Володимир Притула звернувся до кримської прокуратури із скаргою на перешкоджання журналістській діяльності. Він розцінює дії влади як «спробу створити кишенькове видання».

 

«Медіаграмотність»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду