ms.detector.media
12.01.2011 00:00
Янукович особисто пообіцяв редактору газети захист від тиску засновників
Красноперекопська газета залишилась без журналістів – усі звільнились на знак протесту.

Президент України Віктор Янукович пообіцяв головному редактору красноперекопської  газети «Перекоп» Валерію Вербі захист від тиску з боку міської влади, повідомляє «Контекст-Крим».

 

За словами Верби, Янукович сам зателефонував йому і пообіцяв «відстоювати свободу слова й боротися з чиновницьким свавіллям». А заступник глави Адміністрації Президента Ганна Герман повідомила, що кримському прем’єрові Василю Джарти вже доручили розібратись із ситуацією. Джарти, у свою чергу, пообіцяв втрутитись у ситуацію і заявив, що не допустить втручання місцевої влади в діяльність ЗМІ.

 

Раніше головний редактор газети «Перекоп» заявив про тиск на видання із боку його співзасновників – Красноперекопських міської та районної рад. Тиск, про який говорить редактор, начебто розпочався після обрання мером Красноперекопська регіонала Тараса Філіпчука. Міський голова та чиновники мерії вимагали від редактора і журналістів у письмовій формі пояснювати, чому не були висвітлені певні офіційні заходи. Також представники районної та міської ради без участі колективу видання, який є третім співзасновником, затвердили статут газети та призначили головного редактора.

 

Усі журналісти газети звільнились на знак протесту проти тиску, і з початку 2011 року газета, у штаті якої залишився тільки головний редактор, не виходить. Голова Комітету із моніторингу свободи преси в Криму Володимир Притула звернувся до кримської прокуратури із скаргою на перешкоджання журналістській діяльності. Він розцінює дії влади як «спробу створити кишенькове видання».

 

«Медіаграмотність»

ms.detector.media