Користувачі Facebook злякались оприлюднення їхніх телефонів і адрес

00:00,
18 Січня 2011
354

Користувачі Facebook злякались оприлюднення їхніх телефонів і адрес

00:00,
18 Січня 2011
354
Користувачі Facebook злякались оприлюднення їхніх телефонів і адрес
Адміністрація запевняє, що це абсолютно безпечна функція.

Соціальна мережа Facebook поповнилась модулем, що робить можливим оприлюднення телефонних номерів та адрес користувачів на зовнішніх сайтах, одначе незабаром він був відключений. Про це було оголошено в офіційному блозі розробників мережі.

 

Можливість включення до інформації, яка передається на зовнішні сайти, адреси та телефону користувача була додана 14 січня. Передбачалося, що ця функція полегшить користувачам Facebook купівлю товарів в інтернет-магазинах тощо. Та, як пояснюють розробники, після цього вони отримали зворотний зв’язок, який дав їм зрозуміти, що режим доступу до цієї інформації потребує ретельніших роз’яснень. «Ми змінимо цю функцію, щоб ви були впевнені в тому, що ця інформація оприлюднюватиметься лише за вашого бажання. Ми працюватимемо, аби внести ці зміни якомога швидше, а поки що тимчасово відключаємо цю функцію. Сподіваємось удосконалити її і запустити протягом наступних кількох тижнів», - ідеться у блозі. Попри запевнення адміністрації в тому, що на кожне звернення до цієї інформації користувач надаватиме окремий дозвіл, що модуль не даватиме доступу до інформації друзів, і що кожен матиме доступ до докладної статистики використання приватних даних, користувачі мережі залишаються занепокоєними.

 

«Стратегія розвитку Facebook ризикована, але надзвичайно успішна, - коментує Джемайма Кісс, оглядач газети The Guardian. – З одного боку, вона спричиняє хвилю незадоволення щоразу, коли зазіхає на особисту інформацію – тоді від новацій відмовляються, або переробляють їх і запроваджують в удосконаленому вигляді. Але це – природа повторюваності в інноваційному бізнесі. З іншого боку, ця стратегія також призводить до того, що в загальній кількості доданих нових функцій і можливостей частка невдалих є дуже малою. Неймовірно швидкий розвиток і зростання Facebook значною мірою зумовлений саме цим. Напруга зростає в моменти, коли цей бізнес конфліктує з нашим уявленням про те, що є публічним і що є приватним, і Facebook змінює ці наші уявлення».

 

«Медіаграмотність»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду