Журналісти превентивно рятують Олександра Вілкула від «венеричних хвороб»

Журналісти превентивно рятують Олександра Вілкула від «венеричних хвороб»

17:41,
17 Липня 2017
3650

Журналісти превентивно рятують Олександра Вілкула від «венеричних хвороб»

17:41,
17 Липня 2017
3650
Журналісти превентивно рятують Олександра Вілкула від «венеричних хвороб»
Журналісти превентивно рятують Олександра Вілкула від «венеричних хвороб»
Депутат порівняв тиск правоохоронців на себе з «венеричними хворобами», про які йому відомо з літератури

 6 липня стало відомо, що до когорти депутатів, яким загрожує втрата недоторканності, може приєднатися й Олександр Вілкул із «Опозиційного блоку». Державна фіскальна служба запідозрила його у несплаті податків на суму в майже 20 млн гривень. І хоч відповідне подання може з’явитися в Раді, за словами Генерального прокурора Юрія Луценка, не раніш як після літніх канікул, прихильні до Вілкула телеканали вже почали кампанію з його виправдання. «Інтер» та «Україна» пішли однаковим шляхом: взяли в депутата інтерв’ю у прямому ефірі (телефонне і студійне) й не дали аналогічного слова правоохоронцям, обмежившись лише їхніми короткими публічними заявами.

У телефоному коментарі «Інтеру» 6 липня Олександр Вілкул розповів, що звинувачення проти нього «вообще не подтверждается ничем» і що воно «развалится в судах». Також депутат заявив, що позапланова перевірка була «командой» і «неадекватные исполнители выполняют ее, естественно, неадекватно». Альтернативної позиції з цього приводу в сюжеті немає, а думці Вілкула беззастережно вірити, очевидно, не можна. І не лише тому, що він зацікавлена особа чи тому, що він не має фахового ступеню, щоб оцінювати «адекватність» інших людей. Важливіше те, що Олександр Вілкул просто не може знати, чи є у справі докази й чи розвалиться вона в судах, адже, як зізнається сам, «окончательный акт»він ще не отримав.

До речі, в цій же розмові з «Інтером» він згадав і про іншу справу проти себе, про яку вже писав Mediasapiens — бійку 9 травня з ветерами АТО. Раніше Вілкул називав останніх «радикалами» та «невідомими», тепер перейшов до ледь не фашистів: «Потом после 9 мая — уголовное дело по 9 мая. Мы это все прекрасно знаем, но тоже у них как-то не клеится, потому что тех людей, которых они назвали хорошими ребятами, такими назвать сложно. Есть заявление официальное полиции, что у них найдены и кислота, и зажигательные смеси, и ножи, и балаклавы, и все прочее. Есть масса фотографий в социальных сетях, там, где они на груди с фашистскими крестами выколотыми, и так далее. Но тем не менее, команда "фас!" после 9 мая поступила...»

По-перше, в офіційному повідомлені поліції не йдеться про кислоту. По-друге, там не уточнюється, що все вищеперераховане було вилучено саме у ветеранів АТО, а не, наприклад, в учасників колони самого Вілкула. Що ж до того, що справа «не клеїться»: прокуратура вже встановила роль усіх тітушок у сутичці, а декілька з них навіть пішли на угоду зі слідством. А от сам Вілкул пропускає допити у справі. Фото ж «фашистських хрестів» на грудях учасниів бійки, принаймні в Google, знайти не вдалося.

На «Україні» депутата 6 липня запросили до студії. Тут він пояснює, чому проти нього відкрили справу: «... Когда ты не голосуешь за налоги с работающих пенсионеров. Когда ты против голосуешь законов, которые обуславливают повышение коммунальных тарифов, цен и всего остального. Когда ты не хочешь голосовать за пенсионную реформу, медицинскую, которую сейчас будут протаскивать».І одразу ж пояснює, чому «тиснуть» лише на опозиціонерів, якщо подання на зняття недоторканності є й на коаліційних депутатів: «Давайте посмотрим, каким образом по этим депутатам от коалиции будут голосовать».

Пройшло менше тижня й ми подивилися: «Опозиційний блок» віддав найменше (!) голосів за зняття з депутатів недоторканності, повністю проігнорувавши три голосування із шести.

Далі Вілкул повторює більшість своїх коментарів, які вже дав «Інтеру», ледь не слово в слово (ймовірно, одні заготовки на два інтерв’ю. — MS). Але коментар про 9 травня політик все-таки розширив оцим пасажем про «нападників»: «Масса в социальных сетях их фотографии, где они делают “Хай, Гитлер!”».Також політик називає полісменів Дніпра політично заангажованими, і можливості відповісти на ці закиди вони не отримують.

Завершується повідомлення неймовірним порівнянням від народного депутата: «Давление правоохранительных органов — это, как венерическая болезнь, которая, как мы знаем из литературы[:))))). — MS], лечится очень долго. И закончится все, скорее всего, после смены власти».

Подібне порівняння, власне, немає чого й коментувати. Хочеться лише зазначити: зі слів Вілкула виходить, що подібна політична джинса теж схожа на венерологічну хворобу, — її вилікувати може, схоже, лише зміна влади на телеканалі.

Детальніше про це й те, як «Інтер» дискредитує Польщу в очах українців, а ICTV рекламує дитячі табори, читайте в публікації «Серіал про недоторканих. Моніторинг теленовин за 3–9 липня 2017 року».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Скрін-шот Україна
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду