Українське іномовлення планує залучати близько 100 млн грн на рік за рахунок реклами та пожертв

Українське іномовлення планує залучати близько 100 млн грн на рік за рахунок реклами та пожертв

14:20,
4 Листопада 2015
1872

Українське іномовлення планує залучати близько 100 млн грн на рік за рахунок реклами та пожертв

14:20,
4 Листопада 2015
1872
Українське іномовлення планує залучати близько 100 млн грн на рік за рахунок реклами та пожертв
Українське іномовлення планує залучати близько 100 млн грн на рік за рахунок реклами та пожертв
Автори:
Український державний телеканал іномовлення UATV з 1 грудня почне транслюватися в кабельних мережах низки країн, а нині вже транслюється з трьох супутників. Фінансування української мультимедійної платформи іномовлення з державного бюджету планується в обсязі близько 200 млн грн, а ще 100 млн грн іномовлення планує залучати з позабюджетних коштів. Про це на пленарному засіданні Верховної Ради повідомив міністр інформаційної політики Юрій Стець.

У відповідь на запитання народної депутатки Ольги Червакової про те, чи вже проведені переговори щодо розповсюдження сигналу каналу та чи є підписані контракти, міністр повідомив, що мав зустрічі з більш ніж 20 послами і представниками дипломатичних місій, зокрема Туреччини, Греції, Канади, Австралії, Ізраїлю, Болгарії. «Уже зараз підписані угоди з кабельними операторами Австралії, Канади, Греції, Молдови, балтійських країн – Литви, Естонії, Латвії. 1 грудня UATV буде транслюватися за підписаними угодами й отримає десятки мільйонів глядачів», - повідомив пан Стець.

На запитання народного депутата Руслана Демчака про плани поширення супутникового сигналу каналу UATV на Сибір, Казахстан і Середню Азію, Юрій Стець відповів, що вже зараз UATV мовить із трьох супутників: з Galazy 19 – на Америку, з Amos 3 – на Європу, з Azerspace 1 – на Азію. «Уже сьогодні цей сигнал отримує Азербайджан і протягом тижня ми вийдемо там у кабельні мережі – про це домовленість уже є», - додав він.

Народна депутатка Олена Кондратюк запитала про плани збільшити обсяг фінансування іномовлення з огляду на те, що Росія витрачає на Russia Today близько 300 млн доларів на рік. А народний депутат Юрій Левченко запропонував прописати фінансування іномовлення у формі відсотку від ВВП.

Юрій Стець зауважив, що в законопроекті прописано фінансування іномовлення в розмірі 0,04% ВВП – це близько 200 млн грн. Збільшення запланованого фінансування залежить від депутатів – вони можуть запропонувати відповідні поправки до законопроекту при його підготовці до другого читання.

За словами пана Стеця, іномовлення планує залучати близько 100 млн грн на рік з-поза бюджету – за рахунок реклами і благодійних внесків і пожертвувань. «Уже сьогодні в нас підписаний меморандум зі Світовим конгресом українців: близько 30 млн етнічних українців по всьому світу готові нас підтримувати. Так само в бюджетуванні вказано, що ми можемо розміщувати рекламу, окрім політичної. Я переконаний, що крім державного фінансування ми долучимо близько 100 млн грн на наступний рік», - запевнив міністр.

Нагадаємо, що 4 листопада Верховна Рада прийняла в першому читанні за основу законопроект № 2334а «Про систему іномовлення України». Голова Верховної Ради Володимир Гройсман доручив планувати розгляд законопроекту в другому читанні на четвертий пленарний тиждень листопада. Водночас він доручив обов’язково передбачити в законопроекті гарантії державного фінансування іномовлення.

За словами міністра інформаційної політики Юрія Стеця, робоча група з підготовки законопроекту до другого читання вже створена і вже місяць працює. А сама мультимедійна платформа іномовлення та оновлений канал іномовлення UATV розпочали роботу 1 жовтня. Однак для їх легітимності, бюджетування, координації необхідне ухвалення відповідного закону.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду