У фейсбуці тестують оновлення, орієнтовані на збільшення залучення молоді

У фейсбуці тестують оновлення, орієнтовані на збільшення залучення молоді

14:07,
7 Жовтня 2024
287

У фейсбуці тестують оновлення, орієнтовані на збільшення залучення молоді

14:07,
7 Жовтня 2024
287
У фейсбуці тестують оновлення, орієнтовані на збільшення залучення молоді
У фейсбуці тестують оновлення, орієнтовані на збільшення залучення молоді
У соцмережі з’являться нові вкладки «Місцеві», «Досліджуй», а в месенджері — «Спільноти».

Meta у жовтні запускає низку оновлень у фейсбуці, орієнтованих на збільшення залучення молоді та підлітків. Це відбувається на тлі того, що все більше молодих користувачів віддають перевагу таким платформам як «ТікТок» та «Ютуб». У період з 2014-го по 2022 рік фейсбук втратив 40% користувачів підліткового віку, повідомляє PCMag.

Facebook уже тестує нову вкладку «Місцеві», на якій буде зібраний регіональний контент. Тут користувачі знаходитимуть інформацію про заходи, місцеві групи з продажу товарів та послуг, рекомендації тощо. Спершу вкладку тестують користувачі у великих американських містах.

З’явиться новий розділ «Досліджуй», який відображатиме персоналізований контент, запропонований алгоритмічно на основі даних про користувача та зацікавлення. Тут можна буде знайти все: від порад щодо ефективного управління часом і збору у першу поїздку за кордон до редизайну меблів власноруч і підготовки до марафону. На смартфонах з iOS у застосунку додали п’яту кнопку на нижній навігаційній панелі для цього розділу, а для Android — у верхній панелі. Вкладка матиме дві стрічки — «Для вас» і «Поруч».

Також тестується нова функція у месенджері під назвою «Спільноти». Вона дасть змогу об’єднувати спільні інтереси невеликих та середніх спільнот людей, без потреби створювати та адмініструвати власну групу у фейсбуці.

Вкладка «Відео» на фейсбуці отримала повноекранний відеоплеєр для перегляду коротких та довгих відео і прямих етерів.

«Події» також оновлюють, розділ пропонуватиме користувачам як тижневий, так і вихідний дайджест майбутніх подій на основі їхніх інтересів. Вони надходитимуть як сповіщення у фейсбуці.

Користувачі також зможуть запрошувати підписників з інстаграму на події, створені у фейсбуці. Також додали запрошення за допомогою SMS та електронною поштою для тих, хто не зареєстрував обліковий запис у соцмережі.

Додамо, компанія Meta оголосила про нову програму монетизації, яка дає авторам контенту змогу заробляти своїми короткими дайджестами Reels.

Фото: оновлення фейсбуку / Meta

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду