Адміністрація YouTube видалила з каналу «Як не стати овочем» два відео

Адміністрація YouTube видалила з каналу «Як не стати овочем» два відео

11:50,
7 Серпня 2024
1694

Адміністрація YouTube видалила з каналу «Як не стати овочем» два відео

11:50,
7 Серпня 2024
1694
Адміністрація YouTube видалила з каналу «Як не стати овочем» два відео
Адміністрація YouTube видалила з каналу «Як не стати овочем» два відео
Авторка каналу, експертка й тренерка з інфомедіагігієни та медіаграмотності Оксана Мороз, вважає, що своїми скаргами росіяни намагаються знищити канал.

Ютуб-канал «Як не стати овочем» під загрозою видалення. Канал отримав скарги на порушення авторських прав у двох відео про шкідливий вплив на дітей російського мультфільму «Маша і ведмідь» від росіян. Про це повідомила авторка каналу, блогерка, експертка з інфомедіагігієни та медіаграмотності Оксана Мороз на своїй фейсбук-сторінці.

Оксана Мороз розповіла, що це відео, в яких психологиня Катерина Гольцберг аналізує мультик і показує паралелі з поведінкою росіян. Відеофрагменти з мультика ілюструють її слова. Йдеться про відео «"Маша і Ведмідь": російська пропаганда та шкода для психіки дитини» та відео «"Маша та Ведмідь" і російська армія. Що спільного?». Скаржники подали заяви до адміністрації YouTube про порушення авторських прав, скаргу підтримали, і наразі з відеоплатформи вони видалені.

Скриншот зі сторінки ютуб-каналу  «Як не стати овочем» 

Оксана Мороз готує апеляційне звернення до адміністрації YouTube, проте потребує дієвих методів захисту каналу, який упродовж чотирьох років зібрав аудиторію з 90 тис. підписників.

«Зараз на каналі 90 000 підписників. Роботу 4 років просто знищать. Говорити правду про російське не можна — це порушує авторські права агресора, — написала вона. — YouTube такий YouTube. І так, я звернулася вже за допомогою. Але якщо у вас є дієві методи що робити у цій ситуації — напишіть мені, будь ласка».

Обидві скарги про порушення авторських прав надійшли від російської студії-виробника мультфільму «Анімаккорд». Авторка каналу готує апеляцію, оскільки використані відеофрагменти були протитровані, повідомила Оксана Мороз у коментарі «Детектору медіа».

«Це відео просвітницького характеру, в одному з яких психологиня Катерина Гольцберг проводить паралель між героїнею мультфільму та Володимиром Путіним, її оповідь проілюстрована відповідними відеофрагментами. Усі вони були протитровані з дотриманнням вимог платформи», сказала вона.

Блогерка також зазначила, що є збережені копії видалених просвітницьких відео та інших відео з ютуб-каналу, тому створити резервний канал не було б складно. Однак, за її словами, зараз зусилля скеровують на те, щоб відстояти діючий канал.

Зазначимо, відповідно до правил ютубу три попередження від платформи про видалення відео можуть призвести до блокування каналу.

Фото: Оксана Мороз / «Українське радіо»

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду