Ілона Маска можуть викликати до британського парламенту через роль X у заворушеннях

Ілона Маска можуть викликати до британського парламенту через роль X у заворушеннях

09:21,
7 Серпня 2024
568

Ілона Маска можуть викликати до британського парламенту через роль X у заворушеннях

09:21,
7 Серпня 2024
568
Ілона Маска можуть викликати до британського парламенту через роль X у заворушеннях
Ілона Маска можуть викликати до британського парламенту через роль X у заворушеннях
Платформа Маска X стала майданчиком для поширення дезінформації, що вбивцею трьох дітей був біженець-мусульманин, а сам Маск писав коментарі про «неминучу громадянську війну» в Британії.

До британського парламенту можуть викликати Ілона Маска для обговорення ролі, яку відіграла його соцмережа X у расових заворушеннях, що охопили країну в останній тиждень, а також щодо особистих коментарів мільярдера. 

Про це повідомили в коментарі Politico дві депутатки від Лейбористської партії — Чі Онвура та Дон Батлер, яка змагається за крісло очільниці комітету науки, технологій та інновацій.

Політикині кажуть, що на новій посаді тиснутимуть на власника X та інших керівників техкомпаній, щоб вони відповіли на запитання про вплив соцмереж на зростання заворушень у Британії, і наполягатимуть на більшій прозорості від X.

«Дійсно важливими моментами тут є те, як алгоритми платформ просувають і поширюють дезінформацію та расову ненависть, а також те, як бізнес-моделі платформ спираються на це», — сказала Онвура.

Депутатка розкритикувала Маска за «роль X у поширенні дезінформації» і сказала, що X несе «відповідальність не розпалювати расову ненависть». Батлер ж вважає, що комітет повинен «допитати всіх власників соцмереж».

Перед тим, як пише Politico, Маск цілими днями сперечався в соцмережах з британськими політиками, зокрема з прем’єр-міністром Кіром Стармером, щодо заворушень і реакції Британії на них. Він, зокрема, писав, що «громадянська війна неминуча» у Британії і що реакція британської поліції була «односторонньою».

Власника X також критикують за відновлення облікового запису високопоставленого ультраправого активіста Томмі Робінсона, який був співзасновником «Англійської оборонної ліги».

Крім того, платформа Маска X стала майданчиком для поширення дезінформації про особу вбивці трьох дітей, якого помилково ідентифікували як біженця, що й спричинило протести.

Нагадаємо, 4 серпня після вбивства трьох дітей на північному заході Англії в кількох містах Великої Британії спалахнули масові заворушення, які стали найбільшими в країні за останні 13 років. Кілька поліцейських зазнали поранень. Заворушення, у яких взяли участь сотні антиімміграційних протестувальників, почалися після поширення в соціальних мережах неправдивої інформації про те, що підозрюваний у вбивстві дітей в Саутпорті є радикальним мусульманином-мігрантом.

Згодом уряд Британії повідомив, що аналізує роль іноземних держав у поширенні в інтернеті дезінформації, яка сприяла розпалюванню насильницьких протестів. Речник британського прем’єра сказав, що значну частину ботів в інтернеті, які розганяли дезінформацію про іммігрантів, могли задіяти певні «державні суб'єкти».

Фото: парламент Британії / вікіпедія

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду