США подали до суду на TikTok через масові порушення конфіденційності дітей до 13 років

США подали до суду на TikTok через масові порушення конфіденційності дітей до 13 років

10:51,
3 Серпня 2024
883

США подали до суду на TikTok через масові порушення конфіденційності дітей до 13 років

10:51,
3 Серпня 2024
883
США подали до суду на TikTok через масові порушення конфіденційності дітей до 13 років
США подали до суду на TikTok через масові порушення конфіденційності дітей до 13 років
Американські чиновники кажуть, що TikTok надто полегшив дітям створення облікових записів, а потім збирав дані про них.

Міністерство юстиції подало до суду на TikTok і його китайського власника ByteDance, заявивши, що вони порушили закон про конфіденційність дітей, збираючи дані про мільйони американців молодше 13 років.

Про це йдеться на сайті Міністерства юстиції США.

Зазначається, що Закон про захист конфіденційності дітей в Інтернеті (COPPA) забороняє операторам вебсайтів збирати, використовувати або розкривати особисту інформацію дітей до 13 років без повідомлення батьків і отримання їхньої згоди. Оператори також зобов'язані видаляти особисту інформацію, зібрану від дітей, на вимогу батьків. У 2019 році уряд США вже подавав позов проти попередника TikTok, додатку Musical.ly, за порушення COPPA. Відтоді відповідачі повинні були дотримуватися певних заходів для відповідності цьому закону.

Згідно з позовом, з 2019 року TikTok дозволяв дітям створювати звичайні акаунти та переглядати, ділитися відео і повідомленнями з дорослими та іншими користувачами на платформі. Відповідачі збирали та зберігали різну особисту інформацію від дітей без повідомлення або отримання згоди від їхніх батьків.

«Навіть у режимі «Kids Mode», призначеному для дітей до 13 років, TikTok незаконно збирав електронні адреси та інші особисті дані дітей. Крім того, коли батьки виявляли акаунти своїх дітей і вимагали видалити їх разом із зібраною інформацією, відповідачі часто не виконували ці запити», — йдеться у повідомленні Міністерства юстиції США.

За даними американського відомства, попри те, що TikTok вже був під судовим приписом, що забороняє порушувати COPPA, та вимогами забезпечення відповідності, відповідачі продовжували порушувати закон. Це призвело до того, що мільйони дітей до 13 років використовували звичайний додаток TikTok, піддаючись збору даних і взаємодії з дорослими користувачами, а також доступу до контенту для дорослих.

Позов вимагає накладення цивільних штрафів та вжиття судових заходів.

«Міністерство глибоко занепокоєне тим, що TikTok продовжує збирати та зберігати особисту інформацію дітей, попри судовий припис, який забороняє таку поведінку», — сказав виконувач обов'язків помічника генерального прокурора Бенджамін Мізер.

Він додав, що «цей позов має на меті забезпечити захист прав на приватність дітей і зусиль батьків у цьому питанні».

«Міністерство юстиції прагне захистити можливість батьків забезпечити конфіденційність їхніх дітей. Ця дія необхідна, щоб запобігти збиранню і використанню приватної інформації дітей без згоди батьків», — відзначив керівник цивільного відділу Міністерства юстиції Браян М. Бойтон.

Нагадаємо, 27 липня Міністерство юстиції США заявило, що збір даних тіктоку становить загрозу національній безпеці. Зокрема — запропоновані тіктоком зміни не перешкоджають Китаю використовувати його для збору даних користувачів США або поширення пропаганди.

Фото: АР.

 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду