Після ютубу в Росії уповільнюють доступ до вотсапу

Після ютубу в Росії уповільнюють доступ до вотсапу

16:38,
12 Липня 2024
996

Після ютубу в Росії уповільнюють доступ до вотсапу

16:38,
12 Липня 2024
996
Після ютубу в Росії уповільнюють доступ до вотсапу
Після ютубу в Росії уповільнюють доступ до вотсапу
В липні вотсап перестав відкриватися без VPN у Дагестані — нібито через заклики до участі в екстремістських акціях.

У Росії уповільнюють доступ до месенджера WhatsApp. Про це повідомив член інформаційного комітету Держдуми РФ Антон Нємкін в інтерв'ю «Парламентській газеті», яке вийшло 12 липня, передає «Медуза».

Як повідомляється, в липні вотсап перестав відкриватися без VPN у Дагестані. Джерело ТАСС заявило, що роботу месенджера в регіоні уповільнюють через те, що адміністрація вотсапу не видаляє заклики до участі в екстремістських акціях.

«Технологічні заходи, такі як уповільнення, вже застосовуються до вотсап. І наступним кроком цілком може стати блокування. Поки що таке рішення не прийнято», — заявив депутат, коментуючи повідомлення про уповільнення роботи вотсапу в Дагестані.

Нємкін заявив, що влада Росії не раз вимагала від вотсапу «припиняти поширення закликів до участі в екстремістських акціях, але жодних реакцій не було».

Як пише «Медуза», в Росії невдовзі після початку повномасштабного вторгнення в Україну заблокували фейсбук та інстаграм, що належать Meta, а саму компанію оголосили «екстремістською організацією». При цьому вотсапу блокування не торкнулося.

У січні 2024 року у різних регіонах Росії вже спостерігалися перебої у роботі вотсапу. В міністерстві цифрового розвитку Республіки Саха (Якутія) тоді говорили, що збої в роботі пов'язані з «профілактичними роботами, узгодженими з Роскомнаглядом».

Нагадаємо, сьогодні, 12 липня, компанія «Ростелеком» попередила про можливі збої та уповільнення роботи відеохостингу YouTube на території Росії. На думку джерел ЗМІ, йдеться про початок умисного уповільнення ютубу, а вже у вересні платформу в Росії можуть заблокувати.

Фото: ixbt.com

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду