Влада Пакистану заборонила використовувати соцмережу Х

Влада Пакистану заборонила використовувати соцмережу Х

12:37,
18 Квітня 2024
927

Влада Пакистану заборонила використовувати соцмережу Х

12:37,
18 Квітня 2024
927
Влада Пакистану заборонила використовувати соцмережу Х
Влада Пакистану заборонила використовувати соцмережу Х
Представники соцмережі намагаються поновити переговори.

Міністерство внутрішніх справ Пакистану повідомило, що в лютому заблокувало в країні доступ до соціальної мережі Х із «міркувань національної безпеки». Про це міністерство офіційно повідомило лише 17 квітня, поінформував Reuters.

Про проблеми з використанням соцмережі користувачі в Пакистані повідомляли ще з середини лютого 2024 року, коли в країні відбувалися вибори, проте досі уряд не робив жодних заяв із цього приводу.

Міністерство внутрішніх справ згадало про зупинку в письмовому поданні до Високого суду Ісламабаду в середу. Інший суд наказав уряду переглянути заборону протягом тижня, сказав Абдул Моіз Джафрі, позивач і адвокат.

«Дуже доречно згадати тут, що нездатність Twitter / X дотримуватися законних директив уряду Пакистану та усунути занепокоєння щодо зловживання його платформою призвело до потреби накладення заборони», — повідомило Міністерство внутрішніх справ Пакистану у письмовому поданні до Високого суду Ісламабаду напередодні.

У заяві міністерства зазначено, що рішення заборонити X у Пакистані було ухвалене «в інтересах підтримки національної безпеки, підтримання громадського порядку та збереження цілісності нашої нації».

Також міністерство повідомило, що соцмережа X не хотіла розв'язувати проблему. Водночас соцмережа X заявила в дописі, що продовжує працювати з урядом Пакистану для вирішення питання.

За даними Reuters, багато урядовців у Пакистані, зокрема прем’єр-міністр Шехбаз Шаріф, продовжують використовувати X, найімовірніше, через програмне забезпечення VPN, яке обходить блокування.

Нагадаємо, у Пакистані в день загальнонаціональних виборів, 8 лютого, призупинили надання послуг мобільного зв’язку та доступу до інтернету. Тоді МВС повідомило, що це рішення спричинене нещодавніми інцидентами тероризму в країні.

Фото: соцмережа Х / Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду