У тіктоці зламали акаунти CNN, Sony та Періс Хілтон

У тіктоці зламали акаунти CNN, Sony та Періс Хілтон

14:50,
5 Червня 2024
611

У тіктоці зламали акаунти CNN, Sony та Періс Хілтон

14:50,
5 Червня 2024
611
У тіктоці зламали акаунти CNN, Sony та Періс Хілтон
У тіктоці зламали акаунти CNN, Sony та Періс Хілтон
Компанія наразі не повідомляє, скільки акаунтів зламано та яке хакерське угруповання стоїть за атакою.

Хакери атакують акаунти відомих власників облікових записів у тіктоку, повідомило видання The Record.

Точна кількість жертв поки невідома, але видання Forbes і Semafor повідомили, що було захоплено обліковий запис CNN у тіктоці. Хакери також атакували обліковий запис американської акторки і співачки Періс Хілтон та обліковий запис бренду Sony.

Джерела в компанії TikTok повідомили, що зловмисне програмне забезпечення хакери поширюють через функцію прямих повідомлень у соцмережі. Це дає змогу зловмисникам заволодіти обліковими записами без того, щоб їхні власники переходили за будь-яким посиланням чи завантажували щось.

«Наша команда з безпеки знає про потенційну експлуатацію, спрямовану на низку гучних акаунтів. Ми вжили заходів, щоб зупинити цю атаку та не допустити її в майбутньому, — заявив прессекретар TikTok. — Ми працюємо безпосередньо з власниками облікових записів, які постраждали, щоб відновити доступ, якщо потрібно».

Він відмовився відповісти на запитання про те, яке саме шкідливе програмне забезпечення використовувалося, скільки облікових записів було зламано і хто стоїть за цим.

За даними Forbes, в останні роки відбулося кілька хакерських атак на тікток для викрадення облікових записів користувачів шляхом поширення зловмисного програмного забезпечення, зокрема відомо про атаку в 2022 році.

Тоді Microsoft виявила вразливість у застосунку «ТікТок» для пристроїв Android, що давала хакерам змогу привласнювати облікові записи після того, як жертви натискали зловмисне посилання, надіслане через прямі повідомлення.

Фото: CNN / Getty Images

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду