У Пакистані в день виборів вимкнули інтернет

У Пакистані в день виборів вимкнули інтернет

12:20,
8 Лютого 2024
1118

У Пакистані в день виборів вимкнули інтернет

12:20,
8 Лютого 2024
1118
У Пакистані в день виборів вимкнули інтернет
У Пакистані в день виборів вимкнули інтернет
Міністерство внутрішніх справ Пакистану послалося на потребу посилення заходів безпеки через нещодавні прояви тероризму в країні.

У Пакистані в день загальнонаціональних виборів, 8 лютого, призупинили надання послуг мобільного зв’язку та доступу до інтернету. Про це повідомило видання TechCrush, посилаючись на повідомлення міністерства внутрішніх справ Пакистану.

У заяві міністерства зазначено, що це рішення спричинене нещодавніми інцидентами тероризму в країні.

За повідомленнями пакистанських журналістів, уранці четверга доступ до мережі був можливий через дротове широкосмугове з’єднання. Проте незалежна служба моніторингу, яка відстежує збої в мережі, NetBlocks, повідомила, що в Пакистані почали блокувати інтернет-сервіси.

Фото: NetBlocks

Міністерство внутрішніх справ Пакистану не повідомило, коли послуги мобільного зв’язку та доступу до інтернету відновлять.

«Хоча це не безпрецедентне явище, коли нація вимикає мобільні мережі та інтернет у ключові дні — уряди країн, включаючи сусідню Індію, Уганду та Ефіопію в Африці, також робили подібні кроки в минулому, — загальнонаціональне блокування все ще є дуже рідкісним явищем, йдеться у публікації.  Прихильники свободи слова в минулому критикували уряди за те, що вони вважають надмірним використанням відключень мобільних мереж, стверджуючи, що доступ до інформації та зв’язку слід підтримувати ще більше під час політичних виборів».

Виборчі дільниці в Пакистані відкрилися вчасно, громадяни мають можливість голосувати до 17:00.

Зазначимо, за проходження до парламенту Пакистану змагаються 44 політичні партії, які висунули 5121 кандидата, також 12 695 кандидатів змагаються за проходження до законодавчих зборів штатів.

Додамо, на день виборів, за повідомленням агентства Сіньхуа, через безпекові переконання Пакистан закрив кордон із сусідніми Іраном та Афганістаном.

«Для підтримання повної безпеки під час загальних виборів, які пройдуть у Пакистані 8 лютого 2024-го року, прикордонні пункти пропуску із Афганістаном та Іраном будуть закриті як для вантажів, так і для пішоходів»,  заявив речник МЗС Пакистану Мумтаз Захра Балох.

Нагадаємо, у вересні 2023 року в Азербайджані блокували доступ до тіктоку через загострення збройного конфлікту на азербайджансько-вірменському кордоні.

Фото: ілюстративне / Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду