Meta готується запустити у своїх соцмережах чатботи ШІ з різними особистостями

Meta готується запустити у своїх соцмережах чатботи ШІ з різними особистостями

13:20,
2 Серпня 2023
1299

Meta готується запустити у своїх соцмережах чатботи ШІ з різними особистостями

13:20,
2 Серпня 2023
1299
Meta готується запустити у своїх соцмережах чатботи ШІ з різними особистостями
Meta готується запустити у своїх соцмережах чатботи ШІ з різними особистостями
Спілкування з віртуальними особистостями на основі ШІ планують започаткувати у вересні.

Компанія Meta готується запустити у своїх соцмережах чатботи на основі штучного інтелекту, які виглядатимуть як різні віртуальні персонажі. Їх, а також стиль спілкування користувачі зможуть вибирати на свій смак, повідомило Financial Times.

За інформацією джерел, один з таких чатботів виглядатиме як Авраам Лінкольн, інший — як серфінгіст і надаватиме рекомендації щодо подорожей. Зараз у компанії триває створення прототипів цих чатботів.

«Цей крок пов'язаний з тим, що компанія намагається залучити та утримати користувачів, борячись із конкуренцією з боку соціальних мереж, таких як TikTok, і намагається скористатися широким ажіотажем у Кремнієвій долині навколо штучного інтелекту після того, як у листопаді компанія OpenAI, що підтримується Microsoft, запустила ChatGPT, — йдеться у публікації Financial Times. — На думку експертів, чатботи не лише підвищують рівень залученості, але й збирають нові величезні обсяги даних про інтереси користувачів. Це може допомогти Meta краще таргетувати користувачів за допомогою більш релевантного контенту та реклами. Більша частина доходів Meta у розмірі 117 мільярдів доларів на рік надходить від реклами».

Співзасновниця лабораторії Collaborative AI Responsibility в Університеті Піттсбурга Равіт Дотан вважає, що ці розробки викликають запитання щодо конфіденційності, а також потенційних «маніпуляцій».

«Як тільки користувачі взаємодіють з чатботом, вони дійсно передають компанії набагато більше своїх даних, так що компанія може робити з ними все, що завгодно», — зазначила вона.

Компанія Meta представить більш детальну інформацію про ці нові продукти у вересні на заході для розробників Connect, повідомив її гендиректор Марк Цукерберг.

Він зазначив, що бачить ШІ «агентами, які діють як асистенти, тренери або можуть допомогти вам взаємодіяти з бізнесом і творцями», а також додав, що «ми не думаємо, що ШІ буде працювати на всіх рівнях».

Нагадаємо, у травні американська компанія Gorilla Technologies представила бот Superchat на основі технології штучного інтелекту від OpenAI, що дає змогу розмовляти з віртуальними персонажами, зокрема із Шекспіром, Альбертом Ейнштейном, Клеопатрою, Нілом Армстронгом, Білосніжкою, Рапунцель, Дракулою, Шерлоком Голмсом тощо.

Фото: Getty Images

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду