В Україні в соцмережах запустили віртуальний прайд

В Україні в соцмережах запустили віртуальний прайд

11:50,
14 Червня 2023
1881

В Україні в соцмережах запустили віртуальний прайд

11:50,
14 Червня 2023
1881
В Україні в соцмережах запустили віртуальний прайд
В Україні в соцмережах запустили віртуальний прайд
Кампанія має на меті адвокацію прав та видимість ЛГБТ-спільноти.

Науково-популярний ресурс «Гендер в деталях» запустив віртуальний прайд. Флешмоб на підтримку рівних громадянських прав людей спільноти ЛГБТІК+ триватиме до 30 червня. Його метою, зокрема, є видимість представників спільноти й нагадування про те, що права людини завжди на часі.

«В Україні вже близько 10 років проводять прайди в Києві та інших містах. Марш вулицями міста є важливою правозахисною подією, яка додає видимості ЛГБТ+-спільноті та гуртує її союзників і союзниць. Через повномасштабне вторгнення росії в Україну проведення публічних акцій і протестів стало неможливим на вулицях міст», — ідеться у повідомленні на фейсбук-сторінці проєкту.

Для участі у віртуальному прайді автори ініціативи пропонують викладати в соцмережі дописи на важливу й актуальну для ЛГБТ-людей тему з гештегом #віртуальний_прайд. Ідеться про світлини з прайдів попередніх років, історії про рух ЛГБТІК+ в Україні й світі, просвітницькі матеріали тощо.

Сам «Гендер в деталях» почав серію публікацій про форми дискримінації представників ЛГБТІКплюс-спільноти.

Правозахисна ГО «Точка опори ЮА / Fulcrum UA» поширила заклик про віртуальний прайд на своїй інстаграм-сторінці. У дописі активісти просять учасників флешмобу публікувати заклики та звернення до депутатів щодо підтримки законопроєкту №9103 «Про інститут реєстрованих партнерств».

«Попри те, що консервативні політики маніпулюють «традиційними» та релігійними цінностями, вириваючи окремі фрази законопроєкту з контексту і спонукаючи місцеві ради приймати звернення «проти ЛГБТ», ми віримо, що людей, які підтримують свободу і рівність усіх людей, в Україні більше», — йдеться у повідомленні.

На заклик до медіа та бізнесів долучитися до флешмобу наразі відгукнулися мережа магазинів Comfy, «Телеканал Київ» та компанія з виробництва відеоконтенту Starlight Media.

Нагадаємо, у червні на «Громадському радіо» та в ефірі кількох регіональних радіостанцій стартувала «Програма #5488», у межах якої висвітлюватимуть різноманітні форми дискримінації прав у суспільстві.

Фото: Гендер в деталях / фейсбук, Точка опори ЮА / інстаграм, Satrlight.media / інстаграм

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду