ms.detector.media
Юлія Поліковська
22.05.2023 11:38
У Twitter запустили флешмоб на підтримку ЗСУ
У Twitter запустили флешмоб на підтримку ЗСУ
Учасники флешмобу своїм прикладом показують, що перемогу треба вибороти всім разом.

Військова тероборони Києва, інструкторка з тактичної медицини Марія Назарова кілька днів тому у своєму твіттері під ніком «Жаба Польова» запустила інтерактивний флешмоб, у якому зіставляють світлини до і під час війни. Її твіт зібрав понад 3,1 мільйона переглядів, низка військових долучилася до флешмобу, проте користувачі соцмереж сприймають його неоднозначно.

Ця свята людина єбашить шоб ця гнида вела своє розгульне життя pic.twitter.com/0vtSGlG5ea

— жаба польова (@sector_m14) May 19, 2023

Марія Назарова опублікувала два фото — на одному вона у військовій формі, на іншому — відпочиває у кав’ярні в яскравій сукні. «Ця свята людина ..ашить, щоб ця гнида вела своє розгульне життя», — підписала фото авторка.

Упродовж вихідних у твіттері з’явилися сотні схожих дописів від військових та парамедиків.

Ця свята людина єбашить щоб ця гнила вела своє розгульне життя https://t.co/X8u9Cx3hiP pic.twitter.com/V6oJEowRfP

— турист тактичний ???????? (@tacticalturist) May 20, 2023

На фото жінки й чоловіки у військовій формі на позиціях або в місцях служби, а також вони — у своєму цивільному житті до війни: під час подорожей, прогулянок з домашніми улюбленцями, на вечірках, у клубах і ресторанах.

Ця свята людина десятий рік стирає свої ноги в берцях, шоб ця гнида вела своє розгульне життя. https://t.co/YkF6zSD59c pic.twitter.com/IdB4phK6jG

— безіменна (@pani_kapitan17) May 21, 2023

Підписи під світлинами мають приблизно такий зміст «ця людина воює, щоб ця могла розважатися», при цьому йдеться про одну й ту саму особу.

Ця свята людина спить, щоб ця гнида могла єбашити pic.twitter.com/rOQqM2EC9h

— medgoblin ???? (@med_goblin) May 20, 2023

Флешмоб, зокрема, підтримали звільнений з полону росіян Максим Колесніков, військовий лікар Андрій Сем’янків, відомий як блогер Medgoblin, лікар, музикант і радіоведучий Андрій Жолоб, журналіст і телеведучий Віктор Біщук, музикант гурту «КораЛЛі» Михайло Адамчак та багато інших.

Ця свята людина пішла на свою другу війну, щоб оця гнида жила своє розкішне життя. https://t.co/uohlQCBIR6 pic.twitter.com/xzd2NxH4t4

— Max Kolesnikov (@mx_kolesnikov) May 20, 2023

Коли флешмоб поширився і в українському сегменті фейсбуку, Марія Назарова опублікувала пояснення, адже виявилося, що не всі зрозуміли його коректно.

«Чомусь багато людей вбачають в ньому "розділення" (здебільшого ті, хто навіть не придивився, що на фото одна й та сама людина) або, навпаки, вважають, шо це військові дають індульгенцію тим, хто хоче жити життя, — написала Марія Назарова. — Що ж, кожен зрозуміє, як захоче, найближче ж до правди те, що ніхто з нас не "народжений для війни", і у всіх військових було життя до війни, яке вони тимчасово поміняли на честь захищати Україну. І так, я хотіла б, щоб більше людей ставали на цей шлях, щоб потім усі жили собі своє розгульне життя».

Нагадаємо, у квітні після оприлюднення частини вихідного коду алгоритму рекомендацій y Twitter кілька активних користувачів заявили про те, що публікації, пов’язані із ситуацією в Україні, маркуються на пониження видимості та охоплення.

Фото: Жаба польова / твіттер

ms.detector.media