Viber представив добірку найпопулярніших інформаційних каналів в Україні

Viber представив добірку найпопулярніших інформаційних каналів в Україні

15:15,
4 Травня 2023
3288

Viber представив добірку найпопулярніших інформаційних каналів в Україні

15:15,
4 Травня 2023
3288
Viber представив добірку найпопулярніших інформаційних каналів в Україні
Viber представив добірку найпопулярніших інформаційних каналів в Україні
За рік кількість активних інформаційних каналів у Viber в Україні подвоїлася.

Компанія Rakuten Viber опублікувала перелік найпопулярніших в Україні інфораційних каналів у месенджері. У топі — інформаційні канали та офіційні сторінки держорганів, повідомила пресслужба Viber.

За даними компанії, за останній рік кількість активних каналів у Viber в Україні зросла щонайменше вдвічі.

«Це говорить про популярність каналів серед користувачів месенджера в Україні», — зазначено у повідомленні.

До десятки найпопулярніших каналів у Viber в Україні ввійшли:

  • Viber Україна — 4,6 млн підписників;
  • БЛИСКАВКА — 3,2 млн;
  • Володимир Зеленський — 1,8 млн;
  • Країна_інфо — 1,7 млн;
  • Центр протидії дезінформації — 760 тис.;
  • ЮНІСЕФ: спільнота для батьків — 428 тис.;
  • Психологічна підтримка — 412 тис.;
  • Головне управління розвідки МО України — 404 тис.;
  • Міністр Михайло Федоров — 392 тис.;
  • Школа_iнфо — 334 тис. підписників.

Зазначимо, станом на жовтень 2022 року в каналу Viber Україна було 4,1 млн підписників, новинного каналу «Блискавка» — 3,7 млн. Третє місце посідав канал Країна_інфо з 1,8 млн підписників. Центр протидії дезінформації мав 1 млн читачів, канал «Психологічна підтримка» — 520 тис.; Головне управління розвідки МО України — 499 тис.; ЮНІСЕФ: спільнота для батьків — 417 тис., а Школа_інфо — 409 тисяч, Міністр Михайло Федоров — 347 тис. підписників. Замикав десятку лідерів інформаційний канал «Укрзалізниця інфо» з 288 тис. підписників, повідомила Ліга.net.

Уточнимо, що інформаційний канал «Володимир Зеленський» у Viber започаткували 31 жовтня, і в перші місяці кількість підписників динамічно зростала.

Тим часом інформканал «Блискавка» був створений 22 лютого, перед повномасштабним російським вторгненням. Спершу він був російськомовним та називався «Молнией».

Ольга Снопок з громадянської мережі «Опора» аналізувала цей канал влітку і дала низку зауважень.

«Ймовірно, найбільшою проблемою "Молнии" та інших каналів інформації у соціальних мережах є те, що за їхньою допомогою можна викликати у споживачів інформації так звані "емоційні гойдалки". Доволі добре це ілюструють повідомлення нижче: поруч із новинами про те, що російські війська накопичують нові сили на східному напрямку, публікують повідомлення про неготовність західних союзників передавати українцям зброю. Так само поруч із новиною про "стратегічну поразку росії в Україні" вийшли повідомлення про ймовірність захоплення рф нових територій», — зазначила Ольга Снопок.

Також вона вказала на те, що на анонімному каналі розміщують повідомлення від користувачів, не фільтруючи їх. Ішлося, зокрема, про фото і відео наслідків ворожих обстрілів. За висновком аналітикині, такі публікації корисні не допитливим українцям, а насамперед ворогу.

Нагадаємо, за підсумками 2022 року, кількість прочитаних повідомлень у каналах і спільнотах Viber в Україні зросла на 70,5%, у порівнянні з попереднім роком.

Фото: Rakuten Viber

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду