Пентагон почав перевірку методів інформаційної війни в соцмережах

Пентагон почав перевірку методів інформаційної війни в соцмережах

11:08,
20 Вересня 2022
1945

Пентагон почав перевірку методів інформаційної війни в соцмережах

11:08,
20 Вересня 2022
1945
Пентагон почав перевірку методів інформаційної війни в соцмережах
Пентагон почав перевірку методів інформаційної війни в соцмережах
Скарги на операції впливу американських військових за допомогою Facebook і Twitter викликали занепокоєння в Білому домі.

Пентагон наказав провести масштабну перевірку операцій США з інформаційної війни, які проводяться через соціальні платформи, після того, як Twitter і Meta виявили мережі фейкових облікових записів, які, ймовірно, пов’язані з армією США. Про це повідомляє The Washington Post.

За даними видання, Колін Кал, заступник міністра з питань політики в Міністерстві оборони, доручив усім військовим підрозділам, які проводять онлайн-кампанії впливу, надати повний звіт про свої операції до наступного місяця.

Минулого місяця інтернет-дослідники «Графіка» та Стенфордська інтернет-обсерваторія оголосили про те, що за останні роки Twitter і Facebook видалили понад 150 фіктивних облікових записів, створених у Сполучених Штатах і спрямованих на «просування прозахідних наративів» у таких країнах, як Росія, Китай і Афганістан.

Дані, надані Twitter і Meta, показали, що облікові записи використовують створені штучним інтелектом обличчя для фотографій профілів і, в деяких випадках, видають себе за представників фіктивних незалежних медіаорганізацій.

Дослідники не змогли остаточно визначити походження кампаній впливу, але Білий дім та офіційні особи в інших федеральних відомствах виявили стурбованість використанням таємних операцій впливу в інтернеті та вважають, що Центральне командування США є одним із тих, чия діяльність підлягає ретельному розгляду.

Хоча американські військові вже давно беруть участь у психологічних онлайн-операціях, використання фейкових акаунтів і фальшивих засобів масової інформації стало відносно недавнім і особливо суперечливим явищем.

Видання зауважує, що ця тактика може призвести до несприятливого порівняння з кампаніями, які проводять російські військові розвідувальні служби. Операції з дезінформації були наріжним каменем Росії, яка використовує їх для просування неправдивих і оманливих політичних наративів у США, Європі, Україні та інших країнах.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що Twitter та YouTube ігнорують запити України на видалення російської пропаганди.

Фото: The Verge

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду