У Росії торгівлю в Instagram дорівняють до фінансування тероризму

У Росії торгівлю в Instagram дорівняють до фінансування тероризму

10:56,
8 Липня 2022
2058

У Росії торгівлю в Instagram дорівняють до фінансування тероризму

10:56,
8 Липня 2022
2058
У Росії торгівлю в Instagram дорівняють до фінансування тероризму
У Росії торгівлю в Instagram дорівняють до фінансування тероризму
Відповідний проєкт закону подано до Державної думи Російської Федерації.

Проєкт закону «Про внесення змін до статті 7 Федерального закону "Про протидію легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, та фінансування тероризму" забороняє банкам обслуговувати клієнтів, що пропонують послуги з використанням сайтів, доступ до яких на території РФ заборонено. Про це йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту.

Від початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія заблокувала десятки сайтів, зокрема соцмережі Facebook, Instagram і Twitter. Російські користувачі намагаються обходити заборону за допомогою сервісів VPN, хоча більшість сайтів, що надають послуги захищених мереж, також були заблоковані. Новий закон у разі його ухвалення унеможливить офіційну діяльність на заблокованих платформах навіть з використанням VPN, тому що заборона стосується доменного імені сайту.

У пояснювальній записці окремо оговорюється, що заборона не торкнеться соцмережі VK («ВКонтакті») та сервісу оголошень Avito. Винятки обґрунтовують тим, що попри блокування деяких сторінок на цих ресурсах, «доступ до доменного імені сайтів є необмеженим».

Генеральним директором технологічної корпорації VK є Володимир Кирієнко, батько якого (Сергій Кирієнко) є наближеним до Путіна і зараз обіймає посаду першого заступника керівника адміністрації президента РФ.

Нагадаємо, 4 березня Роскомнагляд ухвалив рішення про повне блокування соціальної мережі Facebook на території Росії. Також Росія заблокувала соціальну мережу Twitter та почала блокувати відеохостинг YouTube. З 14 березня Роскомнагляд обмежив доступ до Instagram на території РФ. Зайти в соцмережі можна за допомогою VPN або інших засобів, описаних у нашій публікації. Але треба пам'ятати, що Росія заблокувала близько 20 VPN-сервісів.

Фото: Geri Pix/ Рexels

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду