Трамп знайшов $1 мільярд для своєї соціальної мережі Truth Social

Трамп знайшов $1 мільярд для своєї соціальної мережі Truth Social

18:42,
5 Грудня 2021
1870

Трамп знайшов $1 мільярд для своєї соціальної мережі Truth Social

18:42,
5 Грудня 2021
1870
Трамп знайшов $1 мільярд для своєї соціальної мережі Truth Social
Трамп знайшов $1 мільярд для своєї соціальної мережі Truth Social
Однак хто погодився бути інвестором – невідомо.

Компанія експрезидента США Дональда Трампа Trump Media & Technology Group повідомила, що вони знайшли інвесторів, які готові виділити на соціальну мережу під назвою Truth Social $1 мільярд.

Ці кошти потрібні, щоб створити й вивести соцмережу на біржу. 

«$1 млрд – це важливий сигнал для Big Tech про те, що цензурі та політичній дискримінації має бути покладено край. Америка готова до Truth Social – платформи, яка не дискримінуватиме на ґрунті політичної ідеології», – сказав Трамп.

TMTG отримає гроші після злиття зі SPAC-компанією Digital World Acquisition, за допомогою якої Трамп має намір вивести свою медіакомпанію на біржу.

«Truth Social» є частиною нещодавно створеної Trump Media & Technology Group (TMTG), яку очолює Дональд Трамп. За його словами, «Truth Social» має стати альтернативою популярним ліберальним платформам та «боротися з Big Tech».

Очікується, що бета-версію додатку запустять для запрошених гостей у листопаді 2021 року, повноцінно він має запрацювати в першому кварталі 2022 року.  

Нагадаємо, 8 січня 2021 року Twitter назавжди заблокувала акаунт @RealDonaldTrump. Ця соціальна мережа була улюбленою у Трампа. В акаунті він не тільки робив офіційні заяви, а й часто висловлював «власні думки». До цього доступ до акаунту експрезидента США закрили Facebook, Instagram, Snapchat і Twitch через заклики, які призвели до штурму Капітолію.

Тоді Трамп запустив окремий сайт для спілкування з прихильниками та почав вести там блог. Однак блог було видалено через місяць після запуску без пояснення причин.

У червні 2021 року команда колишнього президента США Дональда Трампа запустила нову платформу соціальних мереж під назвою Gettr, оголосивши її альтернативою існуючим IT-гігантам. Сайт декларує свою місію як «боротьбу з культурою скасування, пропаганду здорового глузду, захист свободи слова, виклик монополіям у соціальних мережах та створення справжнього ринку ідей». Однак 4 липня, у день офіційного запуску платформи, Gettr зламали.

Фото: Flickr

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду