У Китаї через посилення цензури припинить роботу соцмережа LinkedIn

У Китаї через посилення цензури припинить роботу соцмережа LinkedIn

13:32,
15 Жовтня 2021
2717

У Китаї через посилення цензури припинить роботу соцмережа LinkedIn

13:32,
15 Жовтня 2021
2717
У Китаї через посилення цензури припинить роботу соцмережа LinkedIn
У Китаї через посилення цензури припинить роботу соцмережа LinkedIn
LinkedIn був останньою великою американською соціальною мережею, яка функціонувала в Китаї, де діють одні з найсуворіших правил цензури.

До кінця 2021 року у Китаї припинить роботу соціальна мережа професійних контактів LinkedIn через посилення цензури в інтернеті.

Таке рішення прийняли у корпорація Microsoft через «набагато складніше робоче середовище і більш суворі нормативні вимоги», повідомляє CNBC.

LinkedIn була останньою великою соціальною мережею США, яка досі функціонує в Китаї, де діють одні з найсуворіших правил цензури. Twitter та Facebook були заблоковані в Китаї більше десяти років. У 2010 році Google закрив свою пошукову систему в Китаї, звинувативши китайську владу в спробах обмежити свободу слова, заблокувати вебсторінки та взламати комп'ютерні системи компанії.

У вересні LinkedIn у Китаї заблокував кількох американських журналістів, посилаючись на «заборонений вміст» в їхніх профілях. Упродовж останніх місяців у соцмережі в Китаї також заблоковано профілі вчених та дослідників.

Замість LinkedIn Microsoft запустить сервіс InJobs, який був розроблений спеціально для Китаю. У соціальній мережі будуть ті ж функції, але без новинної стрічки.

LinkedIn був запущений у Китаї в 2014 році з обмеженим функціоналом. У березні 2021 року соцмережа призупинила реєстрацію нових користувачів у країні через специфіку місцевого законодавства.

LinkedIn був останньою великою американською соціальною мережею, яка функціонувала в Китаї, де діють одні з найсуворіших правил цензури. Платформи та вебсайти соціальних мереж, такі як Twitter та Facebook, були заблоковані в країні більш як десять років тому. Google вирішила закрити роботу сервісів у країні у 2010 році.

За даними дослідницької компанії Statista, Китай є третім за величиною ринком LinkedIn.

Microsoft придбала LinkedIn у 2016 році за $26,2 млрд.

Нагадаємо, LinkedIn заблокували в Казахстані через фейкові акаунти та рекламу казино.

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду