YouTube видалив мільйон відео про COVID-19

YouTube видалив мільйон відео про COVID-19

10:20,
26 Серпня 2021
2599

YouTube видалив мільйон відео про COVID-19

10:20,
26 Серпня 2021
2599
YouTube видалив мільйон відео про COVID-19
YouTube видалив мільйон відео про COVID-19
Автори:
YouTube також працює над «скороченням поширення відео зі шкідливою дезінформацією».

Головний директор з продуктів YouTube Ніл Махон повідомив, що з лютого 2020 року соцмережа видалила мільйон відео, які містили «небезпечну дезінформацію» про COVID-19. Про це пише Еngadget.

«Дезінформація перейшла з маргінального напряму в основний. Більше не обмежуючись ізольованими світами тих, хто заперечує Голокост або події 9-11 (терористичну атаку 11 вересня 2001 року) тепер вона поширюється на всі аспекти суспільства», — розповів Махон.  

Водночас він стверджує, що «поганий контент» становить лише невеликий відсоток контенту YouTube загалом.

«Поганий контент становить лише крихітний відсоток від мільярдів відео на YouTube (близько 0,16−0,18% від загальної кількості переглядів виявляється контентом, що порушує наші правила)», — зазначив керівник Youtube та додав, що соцмережа щокварталу видаляє майже 10 мільйонів відео, «більшість з яких не набирає навіть 10 переглядів».

Крім того, Ніл Махон сказав, що усунення дезінформації — це лише один з аспектів підходу компанії. За його словами, YouTube також працює над «збором інформації з надійних джерел та скороченням поширення відео зі шкідливою дезінформацією».

Нагадаємо, 10 серпня 2021 року компанія Facebook повідомив, що заблокувала мережу акаунтів з Росії, яка поширювала дезінформацію про вакцини від COVID-19. Загалом видалили 65 акаунтів у Facebook та 243 — у Instagram.

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду