Роскомнагляд хоче оштрафувати компанії Facebook, Twitter та Google

Роскомнагляд хоче оштрафувати компанії Facebook, Twitter та Google

16:36,
5 Травня 2021
1431

Роскомнагляд хоче оштрафувати компанії Facebook, Twitter та Google

16:36,
5 Травня 2021
1431
Роскомнагляд хоче оштрафувати компанії Facebook, Twitter та Google
Роскомнагляд хоче оштрафувати компанії Facebook, Twitter та Google
Автори:
За попередніми даними, Twitter може отримати штраф у розмірі 24 мільйонів рублів, Facebook та Google — 20 мільйонів.

Через відмову видаляти заборонену інформацію із соціальних мереж, Роскомнагляд направив до суду протоколи щодо компаній Twitter, Google і Facebook. Регулятор пропонує оштрафувати компанії. Про це повідомило видання Meduza.

Відомо, що на Twitter до суду надійшло шість протоколів за частиною 2 статті 13.41 КоАП РФ, на Google і Facebook — по п'ять. Таким чином Twitter можуть оштрафувати на 24 мільйони рублів, а Google та Facebook — на 20 мільйонів рублів.

Нагадаємо, російський суд оштрафував TikTok за повідомлення підлітків, які містили заклики до протестів у Москві й вчасно не були видалені соціальною мережею. Про заклики до якої саме акції протесту йдеться — невідомо.

Також із 10 березня на території Росії сповільнюється робота інтернет-платформи Twitter. У Роскомнагляді заяляють, що таке рішення прийняли через те, що Twitter не видаляє протиправний контект та цим порушує закони Росії. 

Після початку сповільнення роботи платформи у Росії виникли масові проблеми з доступом до державних інтернет-ресурсів — сайтів Кремля, уряду та інших. У відомстві заявили, що це сталося через збій у роботі провайдера — «Ростелеком», й не має стосунку до рішення Роскомнагляду про сповільнення роботи Twitter. Станом на 14:00 10 березня роботу сайтів російських держорганів відновили.

Раніше таки системні збої вже відбувалися, наприклад, у 2018 році, коли Роскомнагляд намагався заблокувати Telegram в Росіїї. Тоді постраждали сотні сайтів. 

У Twitter заявляли, що компанія «глибоко занепокоєна» рішенням Роскомнагляду обмежити роботу соцмережі в Росії через публікацію «забороненої інформації». 

Крім цього, у Росії мають наміри сповільнити роботу платформи YouTube на території країни. Ймовірно, сповільнюватимуть роботу платформи на період травневих свят. Про це повідомив голова комісії Ради Федерації з інформаційної політики та взаємодії із засобами масової інформації Олексій Пушков. 

Фото: unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду