У Росії суд оштрафував соцмережу TikTok на 2,5 мільйона рублів

У Росії суд оштрафував соцмережу TikTok на 2,5 мільйона рублів

17:53,
6 Квітня 2021
1471

У Росії суд оштрафував соцмережу TikTok на 2,5 мільйона рублів

17:53,
6 Квітня 2021
1471
У Росії суд оштрафував соцмережу TikTok на 2,5 мільйона рублів
У Росії суд оштрафував соцмережу TikTok на 2,5 мільйона рублів
Автори:
Штраф наклали нібито через повідомлення із призовом до участі в протестах.

Російський суд оштрафував TikTok за повідомлення підлітків, які містили заклики до протестів у Москві й вчасно не були видалені соціальною мережею. Про заклики до якої саме акції протесту йдеться — невідомо. Про це пише Meduza.

Повідомляється, що штраф — 2,5 мільйона рублів, наклав мировий суддя на виконання ч. 2 ст. 13.41. КоАП РФ — порушення порядку обмеження доступу до інформації, доступ до якої підлягає обмеженню відповідно до законодавства РФ про інформацію.

Як пише Meduza, раніше Роскомнагляд викликав прдеставників кількох соціальних мереж через пости із закликами до протестів на підтримку Навального. Йдеться про соцмережі TikTok, Facebook, Telegram і «ВКонтакте». Тоді Роскомнагляд заявляв, що не вся заборонена інформація в соцмережах заблокована, тому їм загрожують штрафи від 800 тисяч до чотирьох мільйонів рублів.

Нагадаємо, з 1 лютого в Росії вступили в силу поправки до закону «Про інформацію, інформаційні технології та захист інформації», які зобов'язують соціальні мережі з щоденною аудиторією 500 тисяч користувачів з Росії моніторити і блокувати «протиправну інформацію». 

MediaSapiens писав, що російські користувачі поширювали в соцмережах інформацію про акції на підтримку опозиційного політика Олексія Навального. Його затримали, а згодом відправили до колонії після його повернення в Росію з Німеччини, де він перебував на лікуванні після отруєння речовиною з групи «Новачок». Суд замінив йому умовний терімн на 3,5 роки колонії через те, що він «порушував умови випробувального терміну».

Фото: Flickr

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Щоб додавати коментарі потрібно Авторизуватись.
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду