Twitter поки не вирішив, що робити з акаунтами померлих

Twitter поки не вирішив, що робити з акаунтами померлих

16:03,
16 Листопада 2020
1378

Twitter поки не вирішив, що робити з акаунтами померлих

16:03,
16 Листопада 2020
1378
Twitter поки не вирішив, що робити з акаунтами померлих
Twitter поки не вирішив, що робити з акаунтами померлих
Автори:
У соцмережі вважають, що неактивні акаунти померлих можуть стати «магнітом для зловживань», особливо, якщо вони належали знаменитостям.

Соціальна мережа Twitter поки так і не придумала, що робити з акаунтами померлих. Про це повідомляє Forbes.

Минулого року Twitter анонсував видалення акаунтів, якщо профіль не використовували шість місяців, щоб звільняти нікнейми. Однак потім сервіс призупинив видалення через побоювання користувачів з приводу пам'яті про акаунти померлих: спочатку сервіс хотів знайти спосіб зберегти такі облікові записи.

Видання зазначає, що неактивні акаунти померлих можуть стати «магнітом для зловживань», особливо, якщо вони належали знаменитостям. Наприклад, акаунт британської телеведучої Керолайн Флек став мішенню для образ.

Також підозріла активність спостерігала і з акаунту подруги паралімпійця Оскара Пісторіуса - Ріви Стінкамп. Твіти на її сторінці з’являлись через кілька годин після її смерті.

Зараз Twitter дозволяє членам сім'ї запитувати видалення облікових записів померлих. Для цього потрібно надати копію посвідчення особи і копію свідоцтва про смерть померлого, вказує Forbes. Однак навіть в цьому випадку соцмережа залишає лише два варіанти: повністю видалити акаунт або залишити його відкритим «на милість тролів».

Для порівняння, відмічає Forbes, Facebook дозволяє власникам акаунтів призначити когось, хто буде стежити за їхнім обліковим записом в разі їх смерті. Так родичі і друзі можуть залишати спогади на сторінці користувача.

Також у Facebook можна видалити свій профіль у соціальній мережі разом з фотографіями та коментарями. Для цього особа, яку попросили наглядати за акаунтом після смерті власника, має звернутись до адміністрації Facebook.

У Twitter така опція відсутня. Власник акаунту не може попросити видалити його після його смерті - все це залишається на розсуд його близьких та друзів.

Нагадаємо, у соціальній мережі Twitter зʼявиться нова функція Birdwatch, головне завдання якої допомогти користувачам в боротьбі з фейками та дезінформацією. 

Фото: Unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду