Facebook і Twitter заблокували ексдипломата Теліженка, який допомагав Джуліані збирати компромат на Байдена

Facebook і Twitter заблокували ексдипломата Теліженка, який допомагав Джуліані збирати компромат на Байдена

15:45,
23 Жовтня 2020
1641

Facebook і Twitter заблокували ексдипломата Теліженка, який допомагав Джуліані збирати компромат на Байдена

15:45,
23 Жовтня 2020
1641
Facebook і Twitter заблокували ексдипломата Теліженка, який допомагав Джуліані збирати компромат на Байдена
Facebook і Twitter заблокували ексдипломата Теліженка, який допомагав Джуліані збирати компромат на Байдена
Автори:
Теліженко стверджував, що український уряд співпрацював з демократами під час передвиборчої кампанії 2016 року, прагнучи перешкодити перемозі Трампа.

Facebook і Twitter заблокували сторінки колишнього українського дипломата, який допомагав особистому адвокату президента Трампа Рудольфу Джуліані збирати в Україні інформацію, яка могла б нашкодити колишньому віцепрезиденту Джо Байдену на виборах 2020 року. Про це повідомляє «Європейська правда». 

Сторінки Теліженка не знаходяться через пошук в обох соцмережах. Сторінка Facebook, на фото з якої неодноразово посилалися українські ЗМІ (facebook.com/TelizhenkoAndr), недоступна. 

Twitter-сторінка Теліженка (Andrii Telizhenko @AndriyUkraineTe) тепер відображається з написом «такого профілю не існує», а вбудовані у публікації давніші твіти Теліженка - «цей твіт опублікував профіль, який більше не існує». 

На початку жовтня держдепартамент США анулював візу експрацівнику посольства України у Вашингтоні Андрієві Теліженку. При цьому держдеп не оголошував про своє рішення публічно, оскільки дані про видачу й анулювання віз є конфіденційними. Українській стороні про скасування візи Теліженку стало відомо тоді, коли той спробував придбати квиток на літак із Києва до Нью-Йорка.

За даними CNN, в американських посадових колах також зазначило, що нині адміністрація США розглядає можливість введення персональних санкцій проти Теліженка та оголошення його «російським агентом».

Раніше такий статус і санкції наклали на народного депутата України Андрія Деркача, який також співпрацював з адвокатом Трампа Джуліані. Обґрунтуванням цьому рішенню стала підозра у спробі втручання Деркача у виборчий процес у США.

Депутат активно поширює теорію про те, що Байден на посаді віцепрезидента США користувався службовим становищем для забезпечення свого сина Гантера роботою в Україні, а також начебто тиснув на українську владу.

Щодо Теліженка, то він працював у посольстві України у Вашингтоні з грудня 2015 року по червень 2016 року. Він відіграв головну роль у просуванні популярної в правих колах теорії про те, що український уряд співпрацював з демократами під час передвиборчої кампанії 2016 року, прагнучи перешкодити перемозі Трампа.

Дані про втручання України в перебіг виборчої кампанії 2016 року у США на початку 2017 року з'явилися на сторінках видання Politico в статті «Спроби України саботувати Трампа нашкодили їй самій» журналіста Кеннета Фогеля.

Фогель, посилаючись на слова колишнього співробітника посольства України в США Андрія Теліженка, заявив, що посольство нібито тісно співпрацювало з Олександрою Чалупою, американкою українського походження, тісно пов'язаною з Демократичною партією США, допомагаючи їй збирати викривальні матеріали на члена виборчого штабу Трампа Пола Манафорта.

У статті стверджують, що посольство сприяло Чалупі, яка теж стала важливим джерелом інформації для ЗМІ США і Демократичної партії про Манафорта. Манафорту на хвилі повідомлень ЗМІ про зв'язки з Росією довелося залишити посаду в штабі Трампа.

Уряд України відкидає усі звинувачення у втручанні у вибори в США 2016 року.

Нагадаємо, Facebook видалила акаунт українського нардепа Андрія Деркача після того, як він анонсував «компромат» на Байденів. У Facebook заявили, що нардеп таким чином порушив правила соцмережі і нібито закликав втручатися у виборчий процес.

Фото: CNN

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ДЕДУШКА МАКДОНАЛЬДС
23:14 / 23.10.2020
Трамп производит впечатление человека очень корыстного и при этом абсолютно необременённого моральными нормами. К примеру, в 2015-м, уже после аннексии Крыма, собирался строить небоскрёб в Москве: http://web-compromat.com/zhurnalisty-cnn-nashli-podpisannoe-trampom-pismo-o-stroitelstve-neboskreba-v-moskve/ Всё бы ничего, но какой тогда смысл санкций и всех разговоров про осуждениеагрессии РФ. Трамп и с людоедами вёл бы бизнес. У него точно «ничего личного». Скорее бы он ушёл с поста президента США. За державу (хоть и чужую) обидно.
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду