Twitter позначив відео Russia Today як неправдиве

Twitter позначив відео Russia Today як неправдиве

14:43,
2 Листопада 2020
1540

Twitter позначив відео Russia Today як неправдиве

14:43,
2 Листопада 2020
1540
Twitter позначив відео Russia Today як неправдиве
Twitter позначив відео Russia Today як неправдиве
Автори:
У соцмережі вважають, що відео «містить потенційно неправдиві заяви, які можуть зашкодити виборам».

Соцмережа Twitter позначила відео державного російського телеканалу Russia Today, як таке, що може надавати неправдиву інформацію про «виборчий процес, або інший громадянський процес у США». Про це повідомляє «Голос Америки».

У 4-хвилинному відео RT, під назвою «Постають питання через шахрайство з голосами та заяви про перекручування перед виборами у США», йшлось про можливе масштабне шахрайство на американських виборах.

Це перший раз, коли Twitter застосував таку позначку щодо відео RT. У соцмережі пояснили, що застосували позначку через те, що допис «містить потенційно неправдиві заяви, які можуть зашкодити виборам».

Видання відмічає, що канал RT зареєстрований в Міністерстві юстиції США в якості агента російського уряду.

Раніше держсекретар США Майк Помпео закликав американців бути пильними щодо пропаганди від іноземних урядів, таких як Китай, Іран та Росія і, зокрема критично ставитись до інформації від російського державного каналу RT.

«Ці країни, їхні лідери, їхні розвідки, військовий апарат та громадська інформація часто націлені на те, щоб наразити на ризик наші демократичні цінності», - наголосив Помпео.

Він відмітив, що якщо на RT є правдива інформація, то її потрібно дуже уважно оцінювати.

Нагадаємо, cоціальна мережа Twitter у п’ятницю, 30 жовтня, розблокувала акаунт видання New Your Post, яке опублікувало листування сина кандидата в президенти Джо Байдена. Газета знову може розміщувати твіти та відповідати на повідомлення. 

Після цього видання опублікувало твіт «Ми повернулися!». На ньому зображено пташку, яка вилітає з клітки.

Фото: 112.ua

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду